‘’Rusya’ya karşı utanç duyarken Çerkeslere karşı ne duymuş ya da Rusya’nın içişlerine karışmanın xabzeye uymadığını belirtmiş peki dışişlerine karışmamız mümkün olacak mı’’

Vunerov 11 March 2013
TEKZİP’e TEKZİP birde SOHROKOV

• Sayın Vunerov, Dünya Çerkes Birliği başkanı Havti Sohrokov Kaberdey parlamentosunda yaptığı konuşmada; ‘Gürcü parlamentosunun Çerkes soykırımını tanıması bizi Rusya’ya karşı utanç verici bir duruma soktu ’deyip devam etmiş ‘bu Rusya’nın iç işlerine karışmaktır’. Ne dersiniz?

Taratze Kraçvili / Tibilisi

 

• Sayın Kraçvili yine üzücü bir durumla karşı karşıyayız. Başkanımız Sohrokov’u üzmüşsünüz ne gerek vardı? Hem de utanç verici bir duruma düşürerek. Olmadı şimdi. Onunda hesap verdiği yerler var.

 

Herkes kendi konumunu savunur ise daha harbi olur diye düşündüğümden, Sayın Sohrokov’un bu konuda daha da cesaretlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Gerçi son beyanı yeterince cesur ve yeterince harbi. Ki Çerkes halkının böyle yiğit insanlara ihtiyacı var.

 

Şimdi tutup; ‘’Rusya’ya karşı utanç duyarken Çerkeslere karşı ne duymuş ya da Rusya’nın içişlerine karışmanın xabzeye uymadığını belirtmiş peki dışişlerine karışmamız mümkün olacak mı’’ diye soracak bir takım aklı aşırılar çıkacaktır. Aldırma.

 

Sen çok yaşa Sohrokov. Çerkes halkının onurlu evladı.

…………………………………………………………………………………………..

• Pekiy, DÇB üyesi Kaf-Fed ne diyecek Muhterem Sohrokov konısınde sence? Kanbolet / Anjukay

 

• ‘’Son yirmi yıldır elde edilen kazanımları görmezlikten gelmek yanlış olur. Abhazya bağımsızlığına kavuştu, Adıgey bir üst statüye yükselip Cumhuriyet oldu, sonra UNPO meselesi var çok önemli.

 

Her ne kadar Çeçen halkından bihaber olsa da Abhaz halkının tarihsel dostu olmuş, insanlığın son onuru yiğit önder Hugo Chavez öldü, ışıklar içinde yatsın.

 

Yıkılmaz kale DÇB nin bu mücadelede rolü yadsınamaz. Dolayısıyla; Gürcistan’ın hangi şeytani niyetlerle kurcaladığı herkesçe bilinen bu soykırım tanıma faaliyetine soğuk duruşu anlayışla karşılanacak bir husus olması gerekirken, bizzat camiamızdan bazı karanlık mihraklar tarafından mütemadiyen yıpratılmaya çalışılan yüce kurumumuz DÇB, Çerkes Kalma mücadelemizin şanlı bayrağını elinden hiçbir zaman düşürmeyecektir. Bilinmelidir ki insanlar fanidir kurumlar ebedi’’ benzeri bir şey söyler herhalde Sayın Kanbolet.

 

Ya da çekiliyoruz der DÇB’den. Sen hangisini istiyon?

…………………………………………………………………………………………..

• Sayın Vunerov

Size tekzip metni gönderdiğimi nereden çıkardınız? Ben Yamçı dans grubu ile ilgili tamamen sizin gibi düşünüyorum. Bence de “Yamçı İhtiyar” grubu gösterileri son dönemde Çerkeslere yapılmış en büyük zulümlerden biridir.

Ancak grubun elemanlarından biri olarak henüz çilenizin bitmediği müjdesini verebilirim.

Çok önemli iki projemiz daha var. Birinci projede grup elemanlarından Hayrettin ilk solo gösterisini yapacak, ikinci de ise 1. Dansçı Hanımefendinin önerisi ile teatral bir dans sahneye koyacağız. Dansın içeriğinde Han Duvarları şiirinin tamamının çerkesce çevirilerinin okunduğu bir bölümde var, benden söylemesi.

Aslında bizim tüm etkinliklerimizi size twitter yolu ile bildiriyorum ama binlerce takipçi arasında tabi ki beni fark edemiyorsunuz. Takipçi dedim de acaba takipçilerinize bir parti mi verseniz diyorum. Hem tanışmış oluruz hem konuşuruz şundan bundan. Hem de altı kol iskambil oynarız.

 

By the way ” Yamçı 50 Plus ” grubu olarak yurtdışı tekliflerde alıyoruz. Bunlardan en çok Paris ten aldığımız teklife sıcak bakıyoruz. Bu yaz orda bir gösteri yapmaya gideceğiz. Sizin bu konuda ki öneriniz nedir. Paris’e gidelim mi? Yoksa Fransız halkının Nazilerden çektiği zulmü yeterli mi görüyorsunuz? Ama Paris güzeldir. Her beyaz Çerkesin özlemidir. Öyle.

Selamlar

Etiler Çerkeslerinden 1. Sıra neferi

 

• Sayın 1. Sıra Neferi, durumda bir kargaşa var. Tekzip metni Etilerden gelmedi bildiğim kadarıyla, sanki daha orta sınıf halk tabakalarına hitap eden bir postaneden yollanmış. Ayrıca halk nişanı alamamış ve 1. Olmayan bir Sıra Neferi tarafından. O da başka bir arkadaşınız olabilir tabi.

 

Hem isminizi ‘Yamçı 50 Plus Art&Dance Corp.’ Olarak değiştirmiş olmanız ham de sahne sanatları konusundaki yeni atılım projeleriniz çok sevindirici. Han Duvarları konusundaki hassasiyetiniz ise edebiyatla derin köklü ilişkileriniz olduğunu betimliyor. ‘Böyle yaşamaktan bıktım ben usta’ özdeyişini de bir köşeye sıkıştırmanızı tavsiye ederim Paris’e gidecekseniz. Orada bir işe yaramasa da dönüş treninde koro halinde dertli dertli söylemek için.

 

Twitter adlı iletişim aletinde takip edilmediğim intibaı yaratan iğnelemenizi olgunlukla karşıladım. Bu konuda bir atılım yapmamın doğru olacağını tavsiye ediyor danışman arkadaşlarım. Belki bu yolla altı kol iskambil oynamak yerine miting yaparız. Bu nazik uyarınız çok öğretici.

 

Soros Beyefendi de çok sevindi Paris turnenize, tren biletleri benden dedi ama Budapeşte ’ye uğramamanız şartıyla. Tam anlayamadım.

 

Hapae’nin 25 yıl önce önerdiği yolu kısa sürede kavrayıp Paris yollarına düşmenizi manidar bulsam da, biraz kıskandığımı da itiraf etmeliyim.

 

Mahkemede ya da Paris’te buluşmak dileğiyle Sayın 1. Nefer.

 

Hayranlıkla.

…………………………………………………………………………………………..

Haftaya görüşmek üzere pek muhterem okuyucularım. VNRV.

 

 

Yorumlar (2)
  1. THATS Sedat on said:

    Havti Sohrokov’un utancı sadece kendisini bağlar. Utanç duyacak konu arıyorsa Kabartay-Balkar cumhuriyetindeki faili meçhul cinayetler,adam kaçırmalar, Diploması rus makamlarınca kabul görmeyen Nalçık üniversitesi yada Nalçık hava alanının dökülen halinden bile utanabilir daha utanacak bir şeyler arıyorsa Nalçik hastanelerinden yada demiryolu istasyonlarının halinden bile utanabilir bunlar yetmiyorsa kışın bozulan asfalt yollarda açılan çukurlara iki günde bir çakıl kum doldurarak yapılan sözde yamalardan bile utana bilir.Daha fazlasını saymayacağım bu kadar GUBĞON HAYNAPEYİ DE aşar.

  2. Yamhattan Çerkesi on said:

    Sayın 1. Sıra Neferi,

    Dans çalışmalarından ve Etiler’in havasından oldukça yorulmuş olacaksınız ki 40 Plus yazacağınıza 50 Plus demişsiniz. Tekzip etmeniz, Yamçı dansçılarını sevindirecektir zannımca :-)

    Arı guş :-)