Kaf-fed DÇB’den çekilsin, olmuyorsa İKKD Kaf - Fed’den çekilsin.

Vunerov 16 September 2013
Bölük Pörçük Çerkes Milleti’ nin Hali
  • Sayın Vunerov, Çerkesya konusundaki görüş ayrılıkları dolayısıyla bölük pörçük bir görüntü sergileyen Çerkes milleti; Gezi – Suriye ve Mısır konusun da daha da bölündü gibi görünüyor. Çerkes = Herkes değildir gibi önemli görüşler telef olup gitti. No – Sochi ise aylık tekrarlarıyla ÇHİ’ ye kaldı. O kadarki, Adıgey’ de anaokullarında Adıge dilinin serbest bırakılmasına bile hep birlikte sevinemedik. Hatta okul parası nedeniyle üniversiteden atılan 16 Suriyeli öğrenci için, Maykop burjuvazisinin 15.000 doları bulan fedakârlığı ile kayıtların yenilenmesi bile mutlu etmedi bizi. Biz böyleydik te hep, yenimi su yüzüne çıktı bu?

    Mor Woras / Adalar

 

  • Doğru diyorsun, ne deyim?


…………………………………………………………………………………………..

 

  • Boguş Adam adında saf ve belki de iyi niyetli Rus vatandaşı bir Çeskes; Suriyeli Çerkesler için çok üzülmüş. Rusya’ dan umudunu kesip bir çare bulamayınca, diaspora da ne kadar dernek varsa hepsine birer mektup yazıp İstanbul’da bir konferans düzenleyelim demiş. Vay sen misin bunu diyen, DÇB (Putin) girmiş devreye hemen, Kaf-Fed’ e acil bir talimat; Önleyin şunu. Bu takoz olma işini de Ümit Duman’ a bırakmışlar. Önlemiş ama izah edemiyor şimdi. Tabi Bogus Adam safı nerenin vatandaşı olduğunun yeni farkına vardı muhtemel. Putin varken sen kimsin?

     Ben böyle diyorum ama sen ne diyorsun?

     Mır Xetas / Kepsut

 

  • Şöyle diyorum Sayın Mır Xetas, Kaf-fed DÇB’den çekilsin, olmuyorsa İKKD Kaf – Fed’den çekilsin.


……………………………………………………………………………………………………………..

 

  • Ben Tayyip’ in yerinde olsam istifa eder, beter olun la Türk milleti der Kasımpaşa’ ya, baba evine çekilirdim. Sahi böyle bir şey olursa ne olur?

     Beyinsiz Adam / İstanbul

 

  • Bir şey olmaz Sayın Beyinsiz; Sn. Devlet Bahçeli Kürtlerden sorumlu başbakan yardımcısı olur – Cemil Bayık kına yakar, Kılıçdaroğlu SSKdan sorumlu Başbakan olur – memleket tamtakır, Demirtaş 10 yıllığına Sincan’ a düşer, Turan Feyzioğlu’ nun barocu torunu Üsteğmen rütbesi ile Cumhurbaşkanı olur, güvenliği ÇARŞI’ ya bırakır gül gibi geçinir gideriz. Ama Geziciler işsiz kalır – tek mahsuru bu. Yaşar Güven için bir şeyin değişeceğini sanmıyorum yalnız, her bir mayısta alıp bayraklarını Taksime çıkar. Biraz gaz / az biraz hortum. Kafası daha da karışır artık.


…………………………………………………………………………………………..

 

          Görüşemiyoruz yahu muhterem seyirciler, neyse bakacağız artık. VNRV.

Yorumlar (6)
  1. Berktay / Tarafzede on said:

    Yaşar Güven çok fena dalmış Hapae ve Hak’aşe’ye. Üzüldüm ikisi için de. Laik mahallede birine AKP’yi destekliyorsun diyeceğine,öldür daha iyi. İnsan içine çıkamazlar artık. Yine de insaflı davranmış Yaşar. Amerikan ajanı oldukları bilgisini de faş etseydi, ne duruma düşerlerdi tanrı bilir.
    Endişeliyim, Guşıps’ın sonu da Taraf olacak diye.
    Siz de endişeli misiniz Vunerov?

  2. Uzunyayla Styla on said:

    Hayırdır nerelerdeydin Vunerov. Seni de Yıldıray ile birlikte Türkiye Gazetesine gececeksin sanmıştık. O kadar kayboldun ortadan Majesteleri de hiç ses çıkarmadı,Soros’tan mı senin torpilin yoksa. Hayırdır neler oluyor Guşıps’te aydınlat bizi ey ulu Vunerov:-)))

  3. Uzunyayla Styla on said:

    Ne diyorsun Vunerov Yusuf Bey’in dönüş yazısına. Bence kendisinin niye dönüşçü olduğundan çok neden 15 yıldır kafkasyaya gitmediğini merak ediyor insanlar.Soçi’deki inşaat işleri kafkasya’ya gitmek sayılmaz sanırım. Yada daha net sorayım niye dönmediğini merakediyoruz kamuoyu olarak. Ne dersin konformist mi yusuf bey.

  4. Adam Smith on said:

    Sevgili Vunerov;

    Erhan Hapae son yazısında demokrasi ve piyasa ilişkisine atıfta bulunmuş. Böyle resme yüksekten bakılıyor ya bazen. Hapae Erhan resme uzaydan bakarsa Yusuf Bey’in Kafkasya’daki işlerine de demokrasi der mi acaba? Hadi dedi, o kadar inşaatı var orada, Fehim Taştekin’e bir poşet kumanya, iki püskevit göndermemiş olmasına da normal der mi acaba? Benimkisi merak sadace…

  5. Gay Aşharuga on said:

    Asalet ve nezaketin timsali çerkesler sonunda düştü biz gay çerkeslerin eline.
    Sen Taksim’de sabaha kadar beş bin kişiyle miting yap,döne döne nosochi diye bağır. Takan yok dünyada.
    RF eşcinsellere iki laf etti, dünyadan soçi olimpiyatlarına boykot çağrıları yağıyor.
    Kaffed tüzüğüne LGBT haklarını da savunduğunu ifade eden bir madde eklerse tüzüğüne, üzerimize düşeni yapar, dikiliriz bütün gay nıbjeglerle konsolosluğun önüne, bütün gazetelere manşet yaparız soçi muhalefetini.
    Olmaz diyorsanız siz bilirsiniz tabi, alışığız biz.
    Son çare forumcu nıjegler bir fedarkarlık yaparlar artık.
    Ne dersiniz sayın Vunerov?

  6. Çerkes Damadı Bir Kürd / Diyarbekir on said:

    “Bu paket Kürd paketi, Çerkesler nerede…?” , “Romanlar kadar kıymetimiz yokmuş anladık…” diyen yazılar okuttu bana kızınız-sevgili eşim,okudum hüzünle.
    Nefret söylemi kıyısında gezen bu yazıların bizzatihi kendisi açıklıyor durumu bence.
    Roboski bombalandığında itirazı olan Çerkesler tanıyorum, hakkınızı yememeyeyim de, genel durum?
    Bir de söylemesem olmaz. Çerkesler köy isimlerini değiştiremeyecek mi, dil eğitimi alamayacak mı mesela, bu itiraz edilen reformlarla?
    Yada Kürdler “and” dan muaf tutulup Çerkesler mi devam edecek “varlıklarını Türk varlığına armağan etmeye?”
    Hangi düzenlemede “sadece kürtler içindir” yazıyor?
    Ve bütün bunlar kimin sayesinde?
    Tamam siz damatları pek konuşturmazsınız da, kızınıza sordum, vunerov’a sor o bilir dedi.
    Ne iş sevgili vunerov?