Kuracağı Şeriat devletinde içki satışları üç misli artacak. Kürtler ile kalmış problemleri nihayete erdirmeye epey niyetli bir şeriat olacak bu.

Vunerov 11 August 2014
ŞERİAT’A ÜÇ KALA

 

Sayın Erdoğan 45 yıl önce, kendisi de bir yoksul olarak, yoksul bir İstanbul varoşundan çıktığı siyasi yolculuğunda doruk noktaya çıkacak. Bu, Cumhurbaşkanı olması ile ilgili olmayacak sadece; Beyrut’ta, Bosna’da, Bingazi’de, Üsküp’te, Priştina’da on binlerce insanla birlikte miting yapabilen, son elli yılın ilk ve tek lideri olarak varmış olacak bu noktaya. Kuracağı Şeriat devletinde içki satışları üç misli artacak. Kürtler ile kalmış problemleri nihayete erdirmeye epey niyetli bir şeriat olacak bu.

 

Güvenlik Konseyinin 5 üyesine, Dünya beşten büyüktür demeye devam edecek bu şeriat. Mısır darbesine darbe diyemeyen batıya diklenip hor görecek. Hoş değil mi şimdi?

 

Eskinin 9 partisi birleşip faşisti-rasisti-komünisti, seçtikleri adaylarını da alıp dönecekler partilerine ve ertesi akşam muhtemelen istifa edecekler. Beyoğlu partilerinin başkanları istifayı sunacakları herhangi bir makam bulamayacakları için başkanlıkları ölümleri ile sonuçlanacak muhtemel.

 

Masum Türker Ecevit’ten devraldığı son devlet yardımını repo yapmaya devam edecek şişman şişman. İyi paraydı ben size söyleyim.

 

Demirtaş’ın adaylığı Kürtler için gurur kaynağıdır muhtemel. Kürt partisinin başkanı bir numara olmaya meşru bir şekilde aday. İyi bir şey. Tanrı Kaberdeylere’de nasip etsin inşallah. İyide işi abartmasın ya da istiyorsa da abartsın.

 

Neyse, biz Şeriat’a dönelim.

 

Borsa yükselecek dolar düşecek, ülkede ne değer varsa toprak-işyeri-emek hepsinin değeri artacak, Türkiye zenginleşecek.

 

Ülke şeriatla ve bir diktatör tarafından yönetilmesine rağmen, eski nesil basın onu yerden yere vurmaya devam edecek, basın özgürlüğü genişleyecek. Cumhurbaşkanı olmayı başarıp rahatlayınca Diktatör; Benim Ermeni kardeşim-Benim Rum kardeşim de diyecek, ramak kaldı.

 

Cemaatin kurduğu devlet içi gizli örgüt temizlenecek, seneye konuşmaz olacağız.

 

Kürtler kendi valilerini seçecekler bir beş sene sonra, Çorumlular da tabi. Şerifimizi ve Başsavcımızı halkın seçmesini konuşacağız yavaş yavaş. Halkın kendi kendini yönetmesinin yolları açılacak bir bir.

 

Bir kanaat önderi olarak Burhan Felek’in ne kadar önemi kaldıysa Cengiz Çandar ve benzerlerinin o kadar önemi kalacak, tecrübelerini konuşacaklar kendi aralarında ihtiyar ihtiyar.

 

Ertuğrul Özkök gibiler yine ayakta kalmaya çalışacaklar Diktatör’e yanaşıp ama yanaştırırsa tabi.

 

O kazanacak galiba, sadece halkın sevgilisi olduğu için. Ve sadece hak ettiği için.

 

VUNEROV

 

NOT: Vunerov’un bu yazısı, 8 Ağustos 2014 tarihinde sitemize gönderilmiş ancak teknik bir aksaklık nedeniyle yayınlanamamıştır. Kendisinden ve okuyucularımızdan özür dileriz. 

Yorumlar (1)
  1. Dursun Kuzucu on said:

    Bu yazının yayınlanması için seçim beklenmiş olmasın yanlışlıkla?