Mefevud destanımı senin derdin yoksa Meşfeşu Hatam’ın ölümcül talimatnamelerimi? Hankisini deysun?

Vunerov 28 January 2013
‘Geçti Bor’un pazarı’ durumları mı?
  • ‘Amerika katil katil’ Mahsuni’nin türküsü idi. Rahmetli öyle tespit etmişti dünyayı. Uğur Mumcu, bir sosyalist olarak işçileri ikna edeceği yerde bir albayı ikna etmenin daha doğru olduğunu iddia edip ev arkadaşı Aydın Engin’i işçi yalakalığıyla suçlar imiş. 1977 yılında Zülfü Livaneli, ‘Doğu dalga dalga vurdu – şah bir yana taht bir yana’ diye türküler söyleyip Humeyni’yi selamlıyordu bir antiemperyalist olarak. Mahir Çayan, kendisini imha eden Kemalist orduyu, küçük burjuvazinin en-sol kanadı ve yine antiemperyalist görüyordu. Bütün bunlara rağmen Çerkeslerin bu durumlarla pek ilgisi olmazdı çok şükür. Aradan geçen 30 seneden sonra yeni yeni anti Amerikancı tavırlar içine giriyor olması, geç kalmış olumlu bir refleks mi yoksa ‘Geçti Bor’un pazarı’ durumları mıdır diye sorsam, ya da sormasam mı?

Khanoko / Hakurnehable

 

  • Mefevud destanımı senin derdin yoksa Meşfeşu Hatam’ın ölümcül talimatnamelerimi? Hankisini deysun?

…………………………………

  • Dr. Hatam Guşıps yazarlarının Çerkesler dışında meselerle ilgilenmelerini kıskançlıkla karşılıyor, lütfen hoş görün onu.

M.Yediç / Maykop

  • Peki.

………………………………….

  • Bu DönüşçünenKalışçının bulemedığı çareyi kitabe bakıp bi şekilde huzure kavuştırsenızde Tetej’de rahet etse Putin’de diyorım auv. İstersenız Forımcı bu nıbjoğ çocıklerede sorerek bi çare çıkacekmı diye? Babekuş’e sormeyin, Hatam kızar.

ÇelemetınenKanbolet / Anjukay

  • Tetej rahat etsin Putin etmesin diyeceğim ama kitap öyle söylemiyor yoldaş ÇelemetinenKanbolet. İkisinin ömrü de vefa etmeyecek biz Çerkeslerin mutluluğunu görmeye. Putin mutlu olacak bu durumdan gerçi ama Tetej değil. Yılmaz Güney devrim 25 yıl sonra olacak demişti 1975 yılında. Benim öyle bir iddiam nasıl olsun? Kitapta şöyle yazıyor sadece ‘’İyilik kötülüğü yener’’. Biliyorsunuz Sayın Ç&K (Çelemet-yediçdir/Kanbolet-berzegdir bilmiyorsanız da) Amerika’dan aldığımız talimatlar gereği eveleme ve geveleme yapmak zorundayız tıpkı Hatamgillerin dediği gibi. Biz Çerkes okuryazarlarının alın yazısı bu. N’apcen?

…………………………………….

  • Sevgili VNRV, çok mu canını sıkıyor bu Çerkes milleti senin?

Carolin / MNC.

  • Yok yauv.

……………………………………….

Görüşmek üzere pek çok muhterem okuyucularım. Bütün ülkelerin Çerkes milleti. VNRV.

Comments are closed.