Yaramazlık yaparken mümkün olduğunca az hasar olsun diye davranmalı devlet.

Vunerov 07 January 2013
Biz akrebe değil miyiz artık.
  • A Vunerov, bizım muhtar o gondermış bulındığın karışık kitabı okuyo bize. Tamara diye bir hanım efendi yazmış. Wurıs’auph. Çerkesye gönül yaresı imiş.

 

Burede Lavrov diye bir bilim insanı Şapsığ yaşlılerle konışmış. Onler Şapsığ tavrıhını şöyle anletmışler.

 

Biz, Abzah-Şapsığ ve Wubıhler Arap olup Mezepotamye de yaşıyordık. Kralımız de Arnavut idi. Bir kusişme bir nizeh girmiş iki prens aresınde. Bir kısım oralı yelkenliye binıp Anepe kıyısıne gelmiş. İşte bizim soy orden geliyor diyor. Areden birez vakit geçmiş tabi, bi 7700 yil, felan.

 

Ha bide, BesneyınenKaberdey Neğoy soyundenmış yauv, buyur bakalım şimdı.

 

Biz akrebe değil miyiz artık.

 

            Çelemet (bu sefer Kanbolet haste) / Anjukay

 

  • Hadi biz Besniyler Neğoyız diyelim-Tatar, senınle akrebelığı keselım fakat Lavrov isimli bilim insanı burede kalmeyıp, senı-ŞapsığınenBjeduğı hepten abaze yaptı yauv. Kokunız orden geliyormış. Arepmısınız-Abazemısınız nedır bu durım.

           

              Konbolet (hasta yatağından) / Anjukay

 

  • Teker teker gelin demiştim ama bu kadarda şimdi. Abzehlerın Arap soyundan geldiğini ilk defa işitiyorım ama Abaze soyundan geldikleri meselesi Gogo Cengiz Gül doğdu doğalı gündemde vardı.

Biz arapken kralımız niye Arnavut’tu acep, Allahın bir hikmeti işte. Yalnız, Orta-Kuzey Sakaryalı bilim insanı KHalejj, başında kalpağı göğsünde fişeklikleri ile fotoğraf çektirmiş bir zencinin,  Kaberdeyce okuyup yazdığından bahseder 13. Yüzyılda baskıye verdiği txıdesınde.

 

Çurey’e gine iş düştü. Hatti’lerin soyunden gelenler Besniymi yokse Şapsığ mıdı.

 

Volehi benimde kafam karıştı Sayın ÇelemetınenKanbolet, yokse Remzi Yıldırım Londra’yı biz Osetler kurdık derken haklı mıydı. Veya Hapae’nin bi bildiğimi vardı Paris’e dönelim-Kafkasya biraz sıkıntılı derken.

 

Ne bu yauv.

………………………………………………………………….

 

  • Sayın Vunerov, ÖDTÜ öğrencileri 68 kuşağında ABD elçisi Commer’in arabasını yakmışlardı. Deniz orada saklandı, Sinan Cemgil oradan Nurhaklara çıktı. Yusuf ile Hüseyin o mekteptendi. Devrim ateşinin ilk kıvılcımını her zaman oradan yakıldı. Bu günde Erdoğan’ı sokmadılar okula. Devlet her zaman yaptığını yaptı. Dövdü-sövdü-gazlayıp gözaltına aldı.

 

Sen bir yorum yaptın ama???

 

             Azmi Şahin  1972-2.yurt /104 ÖDTÜ

 

  • Sayın Şahin, öğrenci gençliğin itiraz hakkının her zaman olması gerektiğini ve yaramazlıklarına karşı devletin yapageldiği davranış tarzlarının xabze’ye pek uymadığını düşünüyorum ben.

 

İnsanlığın genel xabze’sine yani.

 

Yaramazlık yaparken mümkün olduğunca az hasar olsun diye davranmalı devlet. (Öyle bir devlet var mı tam bilemiyorum tabi).

 

O öyle olmalı da, öğrenci gençlikte 40 yıl öncesinin refleksi dışında bir yol bulsa olmaz mı? Commer’in arabasının yakıldığı yıllarda Apple diye bir firma yoktu veya Google. Cemal Abdül Nasır hayatta ve yenilmesine rağmen itibarı niyeyse yerindeydi. Tahrir meydanının ismini duymuş tek bir Bjeduğ yoktu dünyada.

 

Tito iktidardı ve kurduğu birlikten 250 bin ölümle ayrılık çıkacağından pek bir haberi yoktu. Ha Müslüman-ha Ortodoks ikisi de Slav.

 

Değişen bunca şey varken uzuneşek oynamak iyide mesela, Tayyip’in arabasını yakacan da ne olacak? Başka diyecek bir şeyin yoksa!

 

2.yurt / 104’e yakışmıyor yauv.

 

……………………………………………………………………………

 

Yeni yılınız çok şahane olsun saygıdeğer okuyucularım. Haftaya inşallah. VNRV.

Comments are closed.