Makarnacılar Amerika’da da hizmetimizde anlaşılan.

Erhan Hapae 14 November 2016
TRUMP BEY

 

Başkan Obama , YPG’yi demokratik bir ilke nedeniyle mi destekledi ve Hillary Clinton aynı nedenle mi destek vereceğini açıkladı seçim öncesi? Kürtlerimi seviyorlar? Tarihsel haksızlıklarımı düzeltecekler?

 

İkna edici hiçbir açıklaması yok böyle olduğuna dair. Hayır.

 

Öyle bir dertleri olmadığını Mısır’da gördük. Mısır halkı pek öyle dış mihraka ihtiyaç duymadan diktatörlüğü devirdi. Yeni bir anayasa yaptı (biz yapamadık), seçim yaptı. Müslüman kardeşler seçimle işbaşına geldi. Bir yıl bile tahammül edilemedi, Sisi darbesi geldi. Demokratik bir ilkesi olsaydı Obama’nın, Sisi iki gün duramazdı Kahire’de. Darbeci Sisi makbul onlar için. (Trump içinde bu böyle şimdilik).

 

Demek ki ‘O ilke’ doğu için yok. (Doğuya Türkiye’de dâhil).

 

Dünyanın patronu isen ve Irak’a bu nedenle müdahale etmiş isen oraya bir çeki düzen vermeden çıkamazsın, çıkarsan olağanüstü bir kaos ve yüzbinlerce ölü çıkar ortaya (girdiğinde Rusya zayıftı bir şey diyemedi). Irakta müdahale ve Suriye’de müdahalesizlik kargaşayı daha da arttırdı. Tayin edici Amerika; öyle pasif bir davranış izledi ki, onlarca yeni terör örgütü çıktı orta yere ve yönetilemeyen iki koca devlet.

 

Türkiye çok olumlu olarak nitelendirdiğim Çözüm Sürecini başlatmıştı. Bu süreç heba olup gitti bu gün. Artık masaya oturmak uzak bir hayal.

 

Kürtler (Kandil) Türklerle pazarlık yapma yerine, uzaklardan medet umdu, ummaya da devam ediyor. (Bizim Çerkesler Ruslarla pazarlık yapmak yerine, o hiçbir zaman gelmeyecek olan İngiliz silahlarından medet ummuş (öyle söylenir), ona benzer bir durum-Kürtlere silah geliyor hiç olmasa). Biz kaybettik, Kürt halkı kaybetmesin isterim.

 

Kandil’in güvendiği Hillary seçimi kaybetti. Trump’tan gelen sinyaller Kandil için biraz umut kırıcı. Trump’ın Erdoğan’a özel bir antipatisi yok. Bu arada, O büyütülen İŞİD, kağıttan kaplan sanki ve bu da Türklerin Suriye’ye girmesiyle açığa çıktı. Madem Türkiye hevesli, Rusya hevesli ne uğraşacağım YPG-MPG’yle derse Trump, Kürtlerin gereksiz kahramanlıklarına ne gerek?

 

O zaman, Kürtler için yine bir hayal kırıklığı.

 

Türkiye Kürt meselesini çözmek için ne kadar Kürtlerle konuşmak zorundaysa, Kürtlerde Türklerle konuşmak zorunda. İran’la, ABD’yle, Putin’le değil. Sel gider kum kalır.

 

Ben dokunulmazlığı hep savundum. Hala savunuyorum, kendisine verilen 4 yıl için, milletvekilleri ne diyorsa desin. CHP ve HDP hodri meydan deyip durdu. CHP, AKP ye tuzak kuruyordu aklınca (eski devlet arkasındaydı ya) öyle olmadı. HDP altında kaldı o rest’in bu gün.

 

Milletvekillerinin ve habercilerin ne olursa olsun tutuklanmalarını yanlış buluyorum. Milletvekillikleri bitince ne olacaksa olsun. Habercilerin bir dokunulmazlığı yok elbette ama haberciyse yargılanabilir ama tutuksuz. Can Dündar’ı ve benzerlerini haberci filan saymıyorum tabi.

 

Hillary’in seçim haritası CHP’ye benzemiş. Batı kıyıları ve doğuda bir New-York. Orta (Anadolu) ve Güneyi silme Trump götürmüş. Trump zengin ama seçkin değilmiş, Hillary seçkin. Hadi o neyse de Obama’da mı seçkindi?

 

Makarnacılar Amerika’da da hizmetimizde anlaşılan.

 

Yine de yeni bir Bush olmasın Trump. Bellimi olur, belki de olmaz.

 

CARI.

 

 

 

Comments are closed.