İçeriyi düzeltmek esas bence.

Erhan Hapae 30 August 2016
POLİTİKA DEĞİŞİKLİĞİ

 

İran’ın Irak, Suriye ve Lübnan’da yıllardan beri askeri güç kullanıyor. Kim ne yapabildi?

 

Erdoğan, Putin’i Petersburg’da ziyaret edip özür dileyince (diledi mi? ondanda emin değiliz tabi ama) çok mutlu oldu bir takım insan. Aynı insanlar; Türkiye’nin ağzını burnunu dağıtacağından baya bir emin olarak ürkmüşlerdi o zaman. Hiçbir şey olmadı, hatta daha da iyi oldu. Putin de anladı ki, Türkiye dişli bir ülke.

 

15 Temmuzda ilk arayan O oldu.

 

Suriye politikamızın ne kadar yanlış olduğu konusunda eveleyip geveleyenler çok mutlular, hani ne oldu ‘stratejik derinlik’ eğlentisi içindeler. Hasan Kanbolat, Davutoğlu’nu Fetö’cü ilan etmeye niyetli neredeyse, Fuat Uğur’da yayınlamış onu. Kanbolat’ın hikâyesi kişisel, dedikleri kuşku götürür.

 

Esed’i bir-iki yıl ağırlayıp yumuşatmaya çalışan Erdoğan’dı, katliamlara başladığında defterden silende. Bu gün Esed’i adam yerine koyacağını yine sanmıyorum, belki bir süre sessiz kalır-o kadar.

 

Peki, o zamanlar mesela CHP ne yapıyordu?

 

Halkını kimyasal silahlarla bombalayan Esed’i Şam’da ziyaret etmişti CHP heyeti. Dev-Solcu müzik gurubu (Grup Yorum)  Şam’da konser vermişti. Erdoğan, Esed’i ağırlayıp ‘az adam ol’ derken ise tam tersiydi tabi.

 

Türk ordusu çok küçük bir güçle Suriye’ye girip Ceraplus’u  temizleyince, Başkan Yardımcısı Joe Biden, ‘beraber yapıyoruz’ şaşkınlığıyla Amerika’ya döndü. Döndü ama orada durum değişti. Endişelilermiş. Cerablus, bu sefer de Amerikan uçağını düşürmek gibi bir şey.  Öyle.

 

Ne yapacakmış görelim.

 

Trump; 13 CIA ajanı 15 Temmuz Darbesinin içindeydi derken diğer yandan. (Bu da internet yalanı olabilir tabi.)

 

Bu diş gösterme hali, yeni bir şey Cumhuriyet tarihinde ve sadece Erdoğan’a ait bir durum.

 

ABD ile Putin benzeri yağ bal olursak yakın zamanda, şaşırmayın. Belki de öyle olur.

 

Tekrarlayım; Esed kendi halkının düşmanıydı, Sisi’de darbeci. Erdoğan bunlara hak ettiği gibi davrandı, ilkeliydi. Batı, çok oportünist ti bu iki meselede, ayıp.

 

İçeriyi düzeltmek esas bence. Bu konuda eksiğimiz çok. Bu konuda hepimize iş düşüyor, sadece Erdoğan değil görevli.

 

İçeri düzgünse kim ne dese boş.

 

Norveç’in de petrolü var, bulaşan var mı?

 

CARI.

 

NOT; Vahit Erdo’ya köşe açın dedim ama yapmadınız, Şirin hanıma köşemi ayırayım da ne demek istiyorsa daha rahat, daha geniş cümlelerle anlatsın anlatacağını. Böylece hangi pusudan ateş ettiğini anlamış olur, istifade ederiz. Çerkesler de de düello geleneği vardı pusu kurmak yerine.

Comments are closed.