Yiğittiler ve vicdanlı.

Erhan Hapae 02 August 2016
DÖRT MESELE

 

KEMALİSTLER;

 

Kemalist Ergenekon’cular televizyonları işgal etmiş durumdalar. Biz uyarmıştık, bunların ne kadar tehlikeli olduğuna dair. Dinlemediniz ve bizi hapislerde çürüttünüz diyorlar.

 

Kemalist Ergenekon’cular ;

 

27 Mayıs 1960 ta, sonra kendini milli birlik komitesinden dışlanmış hisseden Talat Aydemir ‘in 1961’de üst üste 2 darbe girişiminde, sonra 12 Mart 1971’de, sonra 12 Eylül  1980 de ve daha sonra 28 Şubatta ve nihayet E-Muhtıra’da yaptığınız Kemalist darbelerinin hesabını vermediniz henüz. İlhan Selçuk’un da dâhil olduğu ama bir şekilde önlenen 9 Mart sol Kemalist darbe planını saymayalım hadi. Bu darbelerin hepsi Kemalist darbelerdi, unutacağımızı sanmayın.

 

Menderes’i asıp İnönü’yü başbakan yapan, Demirel’i devirip CHP’nin 2 numarası Nihat Erim’i başbakan yapan darbelerden bahsediyorum.

 

Afra tafranızı yemiyoruz, daha ödediğiniz ‘mühim’ bir bedel yok.

 

BATI

 

Tam bir hayal kırıklığı.

 

CIA başkanı Türkiye’yi Irak ve Suriye ile aynı kefede görüyor. NATO üyesi ve stratejik ortağım dediği bir ülke hakkında siyasi istikrarsızlık gevelemeleri yapıyor. 15 Temmuz gecesi saat 12 civarında taraflara itidal çağrısı yapıyor. 3 saat sonra canım tabi ki seçilmişlerden yana olmak gerekir diyor çünkü seçilmişler galip, denge değişmiş. Bir Amerikalı uzman sırıtarak darbecileri eleştiriyor televizyonda; önce Erdoğan’ı öldürmeniz gerekiyordu diyor. Allah’tan bulasın.

 

AB akıl veriyor; idam gelirse ilişkilerimiz biter diyor. Kasap et derdinde kedi ciğer. Önce bir darbeyi kınasana sen. İdam meselesinin bu darbecilere uygulanamayacağını sende biliyorsun bizde. Bunlar meydanlarda bağırılıp unutulacak şeyler. Konuştuğun şeye bak.

 

Mursi’ye sahip çıkmadınız Sisi’ye sahip çıkıyorsunuz. Hani nerde kaldı demokrasi imanı ya hiç olmasa vicdan?

 

O benim de yıllarca savunduğum, AB değerleri ha?

 

Yatacak yeriniz yok.

 

SOL

 

Halkı harekete geçiren iradeyi çok kıskandı. En uyanıkları ‘Ne askeri- nede sivil darbe’ dedi, ikisine de karşıyız. Özetle; zımnen darbeyi destekledi.

 

Aslında anormal değil. Sol demokrasiye zerre inanmaz. Silahla iktidarı ele geçirip ‘Proleterya Diktatörlüğü’ kuracak olan sol değil mi / değil miydi?

 

‘Demokrasi’ ise dillerinden düşmez. Takiyye’nin dibi.

 

Cengiz Algan solcuların ne dediğini tek tek yazmış o gece. Üzülerek belirteyim, bunlara Murat Belge’de dâhil.

 

ÇERKESLER

 

15 Temmuz gecesi şunu anladım.

 

Benim yıllardır uzak durduğum, ya da kendileri bana çok uzak duran Dindar Çerkesler;  çok daha vicdanlı, çok daha yiğit davranış sahibi insanlarmış onu anladım, bu büyük hendekte.

 

Hiç olmasa, beni AKP yandaşı olarak yaftalayan diğer herkese göre.

 

Çerkeslerin onurunu kurtaran,  darbeye dik duran onlar oldu bu sefer. Umarım diğer demokratik hendeklerde de aynı tavrı koyarlar.

 

Yiğittiler ve vicdanlı.

 

CARI.

 

Comments are closed.