‘İnsan Onurunu’ çok önemsiyorsunuz madem Sayın Davutoğlu, ona göre bir duruş bekleriz.

Erhan Hapae 13 November 2015
HALK MÜDAHALE ETTİ

 

Eskiden seçkinler adına Ordu ‘Müdahale’ ederdi.

 

7 haziran gecesi ‘ben n’aptım ya’ diyen ahali, 1 Kasımda işi düzeltti.

 

Yıldıray Oğur’un deyimiyle ‘5 aylık Fetret dönemi’ sona erdi.

 

Çok tahrip eden ama aynı zamanda çok öğretici bir Fetret dönemiydi bu. Merisa ve nesli, nasıl bir 90’lı yılların içine doğduğunu kısa bir metraj olarak ilk defa görmüş oldu. Halk ise oynadığı küçük kumarın neye mal olduğunu.

 

Kapalı bir toplumda, devlete öreklenmiş nice eşkıyanın, halka ne bedeller ödettiğini ortaya çıkarmanın da ne kadar zor olduğunu öğreniyoruz bir yandan. Lenin’in kurduğu kapalı toplum çöküp gitti ama aynı kapalılıkta yeni çarlara devretti düzeni. Rus halkının öğrenebildiği hiçbir şey yok.

 

Kürt halkı ayrılmak istemiyormuş bu bir. Ayrılmak nasip olursa bir gün, Katalanların macerasına benzer bir yol izlemek istiyorlar. Veya Slovakya gibi, Şah bir yana Taht bir yana. Kandil için üzgünüm. Son beş ayda haybeye öldürttüğü 2000 gencin vebali ile baş başalar.

 

Bundan sonra; ‘İnsan Onurunu’ çok önemsiyorsunuz madem Sayın Davutoğlu, ona göre bir duruş bekleriz.

 

Nişantaşı’nda yaşayanlarda insan, senden nefret etseler de, sen onlar gibi yapma, onlarında gönlüne girmeye çalış. Varsın içki içsinler, bırak kendilerini seçkin sansınlar, iyide onlar da gariban şu dünyada, hiç bir önemleri yok. Nişantaşı’ndan bir Nobel çıktı ama onlar onu da sevmez.

 

Miting meydanlarında ‘1864 te Çerkeslere ne oldu’ diye haykıran, benim rastladığım ilk siyasi oldunuz. Horasan erenlerini –Semerkant velilerini bilmiyorum ama bu Anadolu’da sesi çıkamamış dertli çok büyük halk yığınları var, hepsine aynı sıcaklıkla yaklaş. Madem Kürt halkı Kandil’den desteğini çekti, bunun kıymetini velhasıl her insanın kıymetini bil.

 

Birde; Benim Kürt kardeşim, Çerkes kardeşim, Laz kardeşim…..tekerlemesine, Rum-Ermeni-Musevi kardeşim ’ide ekle lütfen. Erdoğan’a inat.

 

Kılıçdaroğlu garibanını, Bahçeli’nin miskin aksiliğini, Demirtaş’ın dağa esaretini anla hoş gör. Uğraşma onlarla. Onlar her Salı grup toplantısı yapıp eski saçmalıklarını haykıracaklar aldırma. Onların işi gücü- umudu yok. Senin çok.

 

Aydın Doğan’ı ve şürekâsını da önemseyip kaile alma artık. Mızırdanıp dursunlar bırak. Hasan Cemal ‘Yuh artık’ çekiyormuş duyduğuma göre, çeksin.

 

Cihangir ahalisi de renkli bir niş olarak kalsın, bırak. Batıdan gelen gazetecilerin görüşüp seni şikâyet edecekleri bir niş. Onlarda öyle rahatlıyor ne yapsınlar.

 

20.000 doları yakalarsan nüfus başına, hukuk-eğitim-işsizlik bitermiş, birde sarsılmaz demokrasi.

 

Birde şu anayasa meselesini bitirebilsen……..

 

CARI.

 

Comments are closed.