Davutoğlu gelmiş geçmiş en derinlikli Başbakan.

Erhan Hapae 23 October 2014
TAYYİP ile DAVUTOĞLU

 

Sayın Erdoğan bu ülkede siyasi dönemeçlerin en değerli mihenk taşlarından birisidir. Halkın en alt katmanlarından geldi, değişime damgasını vurdu. Bunda hiç bir tereddüt yok benim için.

 

Çoban Sülü’de öyleydi başlangıçta, halk dilini bütün esprileriyle en iyi kullanan-bütün muhtarların ismini tek tek sayan bir halk çocuğu idi. Kusurları çok oldu daha sonra, hiçbir darbeye direnemedi-şapkasını aldı gitti, devlet oldu-halkı unuttu.

 

Sayın Erdoğan halkı unutmadı, halkı darbelere teslim etmedi, dik durdu her seferinde. Hakkını teslim etmeliyim. Devlete karşı, gelmiş geçmiş en değerli dik duruş yine onun. 2007.

 

Başka bir iyiliği daha oldu ülkeye; Davutoğlu’nu parti başkanlığına önerdi ya da Ak parti böyle istedi. İyi.

 

Ama dönemini yavaş yavaş kapatıyor.

 

Artık onun görevi; Kürt meselesi çözülünceye kadar, Türk halkının özellikle milliyetçi kesimin nabzını tutup iknaya devam etmek. Ara sıra dünyaya meydan okuyabilir bundan böyle.

 

Davutoğlu gelmiş geçmiş en derinlikli Başbakan. Aldığı eğitim şudur budur diye bir seçkinciliğe düşmek istemem. Ama müthiş bir entelektüel. Eksiği ne derseniz; henüz bir seçim kazanmamış olması. Bir yıl sonra seçimden zaferle çıkarsa, Türk seçmenini cidden kutlamak gerekecek ve bu, bizim elitistlerin argümanlarını yerle bir eder. Gerçi onlar açısından ne fark eder???

 

Elitler, Kılıçdaroğlu gibi akıl fukarası bir cahile oy verirken, cahiller bir entelektüele oy vermiş olacak!

 

Cumhuriyeti kurduğu iddia edilen 90 yıllık seçkinler partisi Kılıçdaroğlu’na razı, ayak takımının partisi ise Davutoğlu’nu başkan seçecek. Müthiş.

 

Bölgenin ilk yerel-küresel başbakanı olacak herhalde, belki de dünyanın. Doğu kültürüne hakim olduğu kadar batı kültürüne de hakim birisi. Daha önce bu çapta birisi yok.

 

Ecevit-Yılmaz-Çiller-Demirel’i düşünün ve hatta Erdal İnönü’yü.

 

Çapı bir yana, birde başka bir bakış açısı var; Vicdan. Bunu sürdürür umarım.

 

Tüm gelenekleri sarsarak, özgüvenle her şeyi – her konuyu öyle açık konuşuyor ki bir başbakan olarak bu, Sayın Erdoğan’da bile yok.

 

Bu gün, yukarıda saydığım başbakanlar görevde olsaydı hak saklasın, nice olurdu halimiz? Ne doğuyu bilirler doğru dürüst ne batının demokratik derinliğini. Telef olurduk alimallah. Kapatır sınırlarımızı, Kürt öldürmeye devam ederdik, öldürdüğümüz her beş Kürt karşılığında bir şehit verir ve kişi başına milli gelir açısından da Gürcistan seviyesine geri dönerdik.

 

Biraz kıymetini bilsek iyi olur.

 

CARI

Yorumlar (4)
  1. Recep Cenbey on said:

    Okumak için ayırdığım zamana yazık oldu, Üçüncü sınıf akp yandaşı bir yazı

  2. welbane on said:

    Çok uzun okumadımcılar için özetliyeyim: Gılışdaroğluu sen merdivene ters bindin milleti bindiremezsin :)) Şaka bi tarafa da Davutoğlunu değerlendirirken sadece ikinci bir Hama’ya izin vermeyeceğiz sözünü düşünün. Bu sözden umutlanıp sokağa çıkanları, Hatay’da, Antep’te silahlandırılanları. Ne vicdan beeee.

  3. Furkan Kafkas on said:

    Yazınız kapsamı alanını dar tuttuğumuzda kendi içerisinde tutarlı. Yani RTE ve AKP’yi Çiller, Demirel, DYP, CHP ile karşılaştırınca söylediğiniz güzel sözleri ve fazlasını AKP, RTE ve Davutoğlu hakediyor.

    Çerçeveyi biraz geniş tutarsak AKP hareketinin kendi içerisindeki tutarsılıklarını ve yozlaşmışlığını göreceğiz.

    Birinci körfez savaşında Irak tezkeresini reddeden bir AKP vardı, bugün gelinen noktada ABD ile beraber PKK’ya bile destek veren bir iktidar var.

    Suriye konusunda Esad gitsin diyor ama Esad kalsin diyenler Suriyeye asker, silah ve göndererek Baas iktidarına yardım ediyor. Dışişlerinin dinlenemesinde ortaya çıkan bir gerçek bize TC’nin parayla bile Suriyeli muhaliflere silah vermede tereddüt yaşadığını gösteriyor.

    Türkiye daha zengin oldu ama gelir dağılımı daha da kötüleşti. Zengin daha zengin fakir daha fakir oludu-oluyor.

    Devleti adeta teslim ettiği Fetullah hareketi ses kayıtları ile bize gösterdi ki, cidddi bir talan ekonomisi AKP’yi besliyor. 100 milyon dolarların gözünü kör ettiği bir RTE ve bakanları var.

    Somada maden faciasi, mecidiyeköyde residans inşaatin yüklenicisi torunlar inşaatın kısa sürede beraat etmesi, bir ay aylığını alamayan işçinin bunu hukuk yoluyla 3 senede alabilmesi gibi konuları görmezden gelerek Tayyip güzellemesi yapmak vicdani değil.

    Tamam tayyip demirelden iyi ama nereye kadar?

  4. Mehmet Kerim on said:

    Sn. Hapae
    Referansınız eski Türkiye ve özellikle CHP zihniyeti ise haklısınız, bu adamlar pek muteber pek demokrat adamlar. Ancak referansımız dünya standartları ise, kusura bakmayın ama öve öve bitiremedikleriniz teker teker çuvallar.