PKK ile Hükümet arasındaki satranç hamleleri bunlar.

Erhan Hapae 15 October 2014
KÜRTLER KARİZMAYI ÇİZDİRİNCE

 

Karizmayı çizen IŞİD. Kobaniye karşı hangi nedenle saldırıya geçtiği meçhul. Daha düne kadar Esed yanlısı idi ikisi de, PYG ve IŞİD. Bu gün kapıştılar. IŞİD 180 bin Kürdü önüne katıp Türkiye’ye sürdü ve şimdide Türkiye Rojava bağlantısını kesmek için Kobani ile Türkiye sınırı arasındaki bölgeyi ele geçirmeye çalışıyor. Amerika ağır bombardıman yapıyor, Türkiye lojistik destek veriyor (yaralılar Türkiye’ye getiriliyor her saat) ama Kürtler direnemiyor. 65 yaşına gelmiş sırtında kalaşnikov asılı Kandil liderleri olaya müdahale-yardım yerine Türkiye’yi suçluyor, Kobani düşerse Türkiye’yi yakarız diyorlar. Ve yakmaya çalışıyorlar.

 

İki polisi saymazsak öldürülenlerin hepsi Kürt.

 

Öldürenler de.

 

Kürtler birbirlerini öldürüyor bu gün, çok yazık.

 

Kandil’in ihtiyarları ile bizim eski liberaller iyi anlaşıyor. İki gurupta eskimiş, önemsizleşmişler. Kandilciler ‘biz ne olacağız’ diyorlar, yani sadece biz. Kürt halkının ne olacağı artık umurlarında değil, Öcalan’ı tehdit ediyorlar. Öcalan’ı tehdit etmek ise zor, zaten mahpus. Kaybedecek nesi var?

 

Türkiye’ye sığınan bir buçuk milyon Suriyeliden dokuz yüz binin Kürt olduğu söyleniyor. O zaman düşünelim bir; Kürtler hangi ülkeyi daha güvenilir buluyor? İran-Irak-Ürdün hatta Barzani’nin Kürdistan’ı mı? Hayır Türkiye. Bizim o beğenmediğimiz, diktatörlükle yönetilen Türkiye. Çölde vaha. Daha iyi vahalar var elbet Avrupa gibi ama onları almaya niyeti yok.

 

Kürtler şunu anlıyorlardır herhalde, sığınabileceğimiz yegâne yer yine de Türkiye.

 

Biz geri kalanlarda şunu anlasak iyi olur; Bu meseleyi doğru dürüst ve hızla çözemezsek bizde özgürleşemeyeceğiz. Özgürlük ise gelecekte zenginlik demek.

 

Bu meseleyi çözme konusunda, kamuoyunu – iki ileri bir geri de olsa – Sayın Erdoğan ikna etti. Aşılması gereken ciddi bir engeldi bu ama aşıldı. Yapılması gereken şey artık hızla demokratikleşme.

 

Balıkçı, hükümet kanadından bu yönde hızlı bir hazırlığın olduğunu haber veriyor, iyi. İnşallah öyledir.

 

Güvenlik konusunda hükümetin bu gün sert tutumunu yanlış bulmuyorum ama çok ciddiye de almıyorum. Ukrayna’dan Suriye’ye kadar etrafımızda can güvenliği sadece Türkiye’de var. Durup dururken, Kobani bahanesiyle sokaklar işgal edilip bin küsur bina yakıldı, 40’a yakın insan öldü. İnsanlar boğazlandı, balkonlardan atılıp öldürüldü. Güvenlikten sorumlu olan hükümet, gerekli tedbirleri alacak elbet. PKK ile Hükümet arasındaki satranç hamleleri bunlar.

 

Türkiye gelmiş geçmiş en entelektüel Başbakana sahip bu gün. Acemilikleri geçici derinliği kalıcı.

 

Barışı o da beceremezse becerecek kimse gözükmüyor ortada.

 

CARI.

Yorumlar (2)
  1. Furkan Kafkas on said:

    Yazarın eline sağlık, Guşıpstan gündemle ilgili bu netlikte bir yazı beklemiyordum bu tür yazaların devamını diliyorum.

  2. ahmetyermez on said:

    Eski liberaller PKK ile yeni Liberaller IŞID’ciler ile ortaklaşmış, enteresan denklem.