Kürtler sadece kendileri özgürleşmeyecekler bu çözümle, bütün ülkeyi özgürleştirecekler. Umarım farkındayızdır hepimiz. Umarım özenle davranırız.

Erhan Hapae 07 January 2013
KÜRTLER KURTARIRKEN

Ak Parti, Sayın Erdoğan’ı muhalefet ve medyayla oynayarak kamuoyunu oyalamak için görevlendirip, alttan alta Kürt meselesini çözmek için uğraşıyormuş meğer.

 

Allah için Başbakan da iyi yapıyordu görevini. 3 çocuk yapın-muhafazakar bir başbakan olarak sezeryana karşıyım-ecdadımız 40 yıl at üstünde-ÖDTÜ provokasyonu-BDP Kandil den emir alır – Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile ti geçmeler -Esed defol / falan. Cambaza bak misali.

 

Kendimizi bildik bileli süren bir sorun olması bir yana, Türkiye halkının gelişiminin önündeki en büyük engel olarak gördüğüm-muhtemelen herkesin gördüğü – Kürt meselesi çözüme doğru en ciddi adımını atıyor bu günlerde.

 

Bu, mutluluk verici bir şey.

 

Kürt meselesini çözüp Ermenilere TC vatandaşlığı verecek, Alevilerin dertlerini çözecek, Çerkesleri bir şekilde memnun edip diğer her tür etnisitenin dert edindiği şeyleri dert edinecekse bir yandan, Sayın Erdoğan her akşam televizyona çıkıp bizleri azarlamakta serbest. Yapsın-iplemeyiveririz.

 

Cengiz Çandar bir seçim manivelası olmasın sakın demiş-yakıştıramadım. Oy için ha?

 

Elbet oy için. Oy önemsiz bir şey mi? Hatta en önemli şey oy değil mi demokraside?

 

Ahmet Altan umudunu yitirmiş – Yıldıray Oğur umudunu sürdürüyordu bu konuda, daha bir-iki ay önce. Ben Yıldıray’ın umudundan yana olmuştum, başka yapacak bir şey bulamadığımdan.

 

Ahmet Sayar birkaç gün önce İstanbul’daydı. Şeriat gelmeyecek mi? Korkmuyor musun sinsi bir İslamlaşmadan da dâhil sorguladı- eleştirdi beni. İyimsersin dedi, evet dedim iyimser olmak zorundayım çünkü Türkiye’de yaşıyorum-Londra’da değil.

 

Uzaktan ülkenin nasıl göründüğünü bilmiyorum gerçekten. Ama kırk yıldır bu ülkeyi gözlemleyenlerden birisiyim ben. Değişimi görmek istemeyenleri anlamaya çalışırım ama değişimi görmemezlikten gelemem.

 

Hükümet’te dâhil hepimiz, Kürt meselesinde gelinen bu olumlu noktayı provoke edip yerle bir edebiliriz bu güne kadar becerdiğimiz gibi ama umudu desteklemektir bizlere düşen.

 

Bizim Çerkesler de şunu bilsin ki, bu ülkede özgürleşmenin ve zenginleşmenin önündeki en büyük engel Kürt meselesidir. Kürt direnişinin sertliği ve ülkeye yayılış biçimi, Çerkeslerin demokratik haklarının önünde de en önemli engeldir. Kürt direnişi bu kadar sert, zamana ve tüm ülkeye yayılışı bu kadar kapsamlı olmasaydı eğer, demokratik haklar meselesi çok daha önce çözülebilirdi diye düşünenlerdenim ben.

 

Onun için sevinmekte haklıyım.

 

Kürtler sadece kendileri özgürleşmeyecekler bu çözümle, bütün ülkeyi özgürleştirecekler. Umarım farkındayızdır hepimiz. Umarım özenle davranırız.

 

CARI.

Yorumlar (2)
  1. necdet hatam on said:

    Erhan’cığım vallahi bu konuda aynen senin gibi düşünüyorum. Ancak asıl etkenin Kürtlerin sadece Türkiye’de yaşamıyor oluşları. Demokratikleşme yönünde atılan her adımız Türkiye Kürtlerinin diğer parçaları ile birleşme doğrultusunda atılmış bir adım olma riski.

    Eğer Kürtler sadece Türkiye’de yaşıyor olsalardı devlet de Kürtlere de karşılıklı bu kadar sertleşmeyecek demokrasi gelişecek ve AB üyesi bir ülke olacaktı Türkiye.

    Hadi sana özenti bir CAR da benden.

    Guşıps ne zaman Guıpşıs olacak

  2. Laku Ersin SARAK on said:

    Çok doğru bir tesbit.Çerkesler yaşadıkları her ülkede devlete tutunmuştur,Türkler henüz vatan kaybetmeden 60 yıl önce Çerkesler vatan kaybetmenin acısını yaşadıkları içindir ki kurtuluş savaşında ölümüne savaşmışlardır.Ve yaşadıkları her ülkede devlete tutunmuşlardır; ama bu tutunma malesef kronik bir hal aldı.Ben Çerkeslerin Kürtlerden örnek alması gereken çok şey var dediğimde çevremde en çok tepkiyi yine çerkeslerden aldım.Biz şu sanatcı Çerkes’miş bu sanatcı Çerkes’miş diye avunurken.Kürtler Seyit Rıza için iade-i itibar önergesi veriyor.Ana dili için devletin önüne dikiliyor hakkını arıyor,ölümü bile göze alarak darısı Çerkeslerin başına