Haber / Ruslan Gvaşe davasında provakasyon
12:58 5 October 2017

Mahkeme’ye gitmek üzere yola çıkan Ruslan Gvaşe yol kenarında bekletiliyor. 

Bugün saat 15,00’da başlayacak olan Ruslan Gvaşe davası için Abhazya plakalı ambulans ile davanın görüleceği Krasnodar’a doğru yola çıkan Gvaşe Ruslan ve beraberindekiler Lazarevski Tuapse yolu üzerindeki kontrol noktasında durduruldular.

Abhazya plakalı ambulansın bölgeye giriş izni olmadığı bahane edilerek yaklaşık bir saattir yol kenarında bekletilen Ruslan Gvaşe giriş izni olan bir ambulansın temin edilmesinin ardından yola çıkabilecek.

Kabardey Balkar İnsan Hakları Derneği Başkanı Valeri Hatajuko olayı provakasyon olarak değerlendirdi.

DüngeceTwitter üzererinden #JusticeForRuslanGvashev hashtagiyle başlatılan kampanya büyük yankı uyandırmış ve dünya sıralamasında yerini almıştı. Bu aşamada ortaya atılan bir belgede ise mahkemenin 16 Ekim’e ertelendiği yayıldı. Mahkemeye katılımı engellemek için ortaya atıldığı iddia edilen belgenin ortaya çıkmasının ardından açıklama yapan Gvaşe’nin avukatı kendilerine böyle bir belge ulaşmadığını bildirdi. 

Ruslan Gvaşe’nin avukatı  “Bizim için değişiklik yok. Gvaşe’ye böyle bir tebligat yapılmadı. Bu yüzden biz yarın mahkemede olacağız” diyerek “Bu oyunları kim oynuyor?” diye tepki gösterdi.

Kaynak:KaynakKaynakKaynakinfocherkessia.com

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar