Haber / ‘’Çerkes Dili Yüksek Öğretim Burs Komitesi’’ iki etkinlikte İstanbullu Çerkesleri bir araya getirdi!
0:05 16 April 2016

İstanbul’da ki Çerkes dernekleri ve bağımsız oluşumların insiyatifi ile kurulan ”Çerkes Dili Yüksek Öğretim Burs Komitesi” programladığı iki etkinliğini de gerçekleştirdi. Burs komitesi, hatırlanacağı gibi 3 ay önce yüksek öğretimde Çerkes dili okuyan-okuyacak olan öğrencilere burs sağlanması amacıyla bir araya gelmişti. Komite üyeleri daha sonra, Türkiye’de Çerkes Dili ve Edebiyatı bölümü olarak şimdilik ilk ve tek örnek olan Düzce Üniversitesindeki bölümü ziyaret ederek öğrenciler hakkında bilgi almışlardı.

Burs Komitesi, Avrupa yakası ve Anadolu yakasında iki ayrı etkinlik takviminde İstanbullu Çerkesleri buluşturdu. Komite ilk etkinliğini 3 Nisan’da Bahçelievler Nurettin Topçu Kültür Merkezi’nde, ikinci etkinliğini ise, 9 Nisan’da Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde yaptı.

Burs komitesi bileşenlerinin program akışına katkı yapmaları etkinlikleri zenginleştirdiği gibi, komitenin ‘’Çerkes dili için amasız fakatsız bir aradayız!’’ mottosunun sahnede fiili olarak görünmesine de vesile oldu. Komite sözcüleri, etkinlik ve çalışmalarını Çerkes kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceklerini belirterek, ilk toplantılarının ardından yeni çalışma takvimi oluşturacaklarını da sözlerine eklediler.

Haberin devamı için tıklayın. 

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar