Haber / Kuzey Kafkasya’da Norveçli, İsvaçli ve Rus Gazeteciler ile Aktivistler Saldırıya Uğradı
0:55 11 March 2016

(Movkova) – İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Kuzey Kafkasya’nın Çeçenistan bölgesinde insan hakları ihlalleriyle ilgili haber yapmakta olan bir grup yabancı ve Rus gazeteci ile Rus aktiviste beyzbol sopalı saldırı yapıldığını duyurdu. Söz konusu olaydan birkaç saat sonra ise bölgede bulunan bir sivil toplum kuruluşuna maskeli kişilerce bir baskın düzenlendi.

İnguşetya’dan Çeçenistan’a seyahat ermekte olan ve içinde 8 kişinin bulunduğu otobüse en az 15 kişi tarafından saldırılarak gruptakilere dayak atıldı. Grupta bir Norveçli, bir İsveçli ve bir Rus olmak üzere dört gazeteci ve iki insan hakları aktivisti bulunmaktaydı. Saldırganlar daha sonra otobüsü ateşe verdi.

Saldırıya uğrayanlar arasında İşkenceyi Önleme Komitesi çalışanlarından Ivan Zhiltsov ve Ekaterina Vanslova; Norveç Ny Tid gazetesinden Oeystein Windstad; İsveçli radyocu Lena Maria Persson Loefgren ve dört Rus gazeteci: The New Times’tan Aleksandra Elagina, Mediazona’dan Egor Skovoroda, ve serbest gazeteciler Anton Prusakov ile Mikhail Solunin bulunuyor.

Habere göre, saldırıya uğrayanlardan birisinin burnu kırılırken bir diğeri de bacağından yaralandı. Yine saldırıya uğrayanlardan araç şoförü de dahil olmak üzere beşi Sunzhenskaya bölge hastanesinde tedai altına alınırken diğerleri de ifadeleri alınmak üzere Sunzhenski polis karakoluna götürüldü.

Kaynak: https://www.hrw.org/news/2016/03/09/russia-journalists-activists-attacked-north-caucasus

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar