Haber / Eski DÇB Başkan Yardımcısı nasıl konut hizmetlerinden sorumlu Soçi Vali Yardımcısı Oldu!
23:14 22 January 2016

DÇB eski Başkan Yardımcısı Mugdin Çermit’in Soçi Vali Yardımcısı olarak atanması üzerinde Nat Press’de bir haber yorum yayınlandı. Mugdin Çermit’in bu göreve atanmasının sebeplerinin sorgulandığı haberde ilginç ilişkilere yer veriliyor.

Tanınmış Çerkes STK figürlerinden olan geçmişte defalarca Adıgey Parlamentosunda milletvekilliği de yapan Mugdin Çermit, Konut hizmetleri ve İnşaatlardan sorumlu Soçi Vali yardımcılığı görevine getirildi.

Hatırlayacak olursak, Mugdin Çermit Soçi Olimpiyatları öncesinde de Soçi şehrinin bağlı olduğu Krasnodar Eyaleti Halkla ilişkilerden sorumlu başkan yardımcılığı görevine getirilmişti. Bu göreve getirilmesinden öncede DÇB başkan yardımcılığı görevini bırakmıştı.

Çerkes aktivistlerce Şapsığ kökenlide olan böyle bir kişinin Soçi olimpiyatları konusunda tartışmaların doruğa çıktığı böyle bir dönemde onun bu göreve getirilmesi bir çok söylentiyide beraberinde getirmiş  bunun tesadüfi olmadığı şeklinde bir çok tepkilere sebep olmuştu.

Soçi 2014 olimpiyatları öncesi kıyı boyu Şapsığları ve Çerkes toplumunun olimpiyatlara sessiz kalmasını sağlamak için onun bu göreve getirildiği değerlendirmeleri yapılmıştı.

Şimdi ise getirildiği yeni görevini tanıyalım biraz isterseniz.Konut hizmetleri ve inşaat konularından sorumlu vali yardımcılığı, bu tür görevlerin en karlı ve gelir getirici görevlerden birisi olarak değerlendiriliyor.İşide her zaman sömürülen halkla olduğu için bizde bir STK kuruluşu olarak maalesef bu yeni görevinden dolayı Mugdin Çermit’i  tebrik edemeyeceğiz.

Haberin devamı için tıklayın.

 

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar