Haber / Kardeşinin biberonuyla bir başına
0:08 30 December 2015

Çerkeslere için tanıdık bir hikaye yaklaşık 150 yılın ardından bu sefer İzmir Dikili’de yaşandı. Ailesini taşıyan bot hareket edince elinde kardeşinin biberonuyla kalan Suriye’li kız…

Bir elinde annesinin çantası, diğer elinde kardeşinin biberonu… 9 yaşındaki Suriyeli kız çocuğu, İzmir’in Dikili ilçesinde, annesi, babası ve kardeşinden ayrı kaldı. Çünkü, ailesini taşıyan bot hareket ettikten sonra, kendisinin ve amcasının bulunduğu bot jandarma tarafından durduruldu.

İzmir’in Dikili ilçesi Bademli ve Salihleraltı sahilleri, yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçmeye çalışan kaçak göçmenler nedeniyle tarihinin en büyük insanlık dramlarından birini yaşıyor. 9 yaşındaki Suriyeli kız çocuğu, ailesi ile farklı bir bota bindiği ve bu bot jandarma tarafından durdurulduğu için kardeşinin biberonu ve annesinin çantası ile ailesi ile yabancı bir ülkede kalmanın şaşkınlığını yaşıyor.

Ailesinden ayrı kaldı

Pazartesi günü 9 yaşındaki Suriyeli kız çocuğu, Dikili sahilinde elinde kardeşinin içi süt dolu biberonu ve annesinin çantası ile bir şişme bota yaslanmış vaziyette uzun süre bekledi. Çünkü, kendilerini Yunanistan’a götürmek isteyen iki lastik botun birinde annesi, babasıyla kardeşi vardı. Kendisi ise amcasıyla diğer lastik bottaydı. Ailesinin içinde bulunduğu bot hareket ederek Midilli’ye geçti. Küçük kızın bindiği bot ise hareket edemeden jandarmalar tarafından durduruldu. Suriyeli kız şimdi, sahilde kendisi gibi ailelerinden ve yakınlarından uzak kalmış diğer göçmenler gibi, tekrar birbirlerine kavuşacakları anı bekliyor.

Geçişlerin önüne geçilemiyor

 

Haberin devamı için tıklayın.

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar