Haber / Adam Bogus görevinden ayrıldı
22:51 Bugün

Adıge Khase’nin Adıgey bölgesi başkanlığı görevini yürütmekte olan Adam Bogus istifa etti. Onun yerine göreve Ramazan Tlemeşok getirildi.

Kafkasky Uzel’ de yayınlanan habere göre ,Adam Bogus istifa etme niyetini açıklamış, istifa sebebini ise, resmi devlet organları tarafından sistematik olarak baskı yapılması olduğunu belirtmişti.

Adam Bogus’un isteği doğrultusunda bugün Adıge Khase toplandı. Onun yerine çoğunluk kararıyla Ramazan Tlemeşok seçildi. Adam Bogus’un Kafkazky Uzel’e yaptığı açıklamaya göre, oturum 14.02 de sona erdi. Adam Bogus;  “Ben ‘istifami sundum.Yerime Ramazan Tlemeşok seçildi.O da daha önce zaten Adıge Hasenin icra kurulunda çalışmaktaydı.” dedi.

Hatırlayacak olursak, Adam Bogus bu göreve 25 Mart 2012 yılında getirilmişti.Daha önce bu görevi yürütmekte olan Arambiy Hapay da 12 Mart 2012 de istifa etmiş, istifa gerekçesi olarak da “ Devletin resmi organlarının bölgede yaptığı uygulamalar yüzünden Adıge Halkının mevcut reel sorunlarına çareler bulunmasının mümkün olmadığını”göstermişti.

Adam Boğus 19 Eylül de yaptığı bir açıklamada da DÇB ni eleştirmiş. Hauti Sohrokov’un yeniden başkanlık görevine getirilmesinin DÇB nin dağılmasına ve bu örgütün yerine Türkiyede Çerkesler tarafından alternatif bir örgütün kurulmasına yol açacağını belirtmişti. Aynı bu açıklamayla DÇB de ki başkan yardımcılığı görevinden de istifa ettiğini açıklamıştı.

Haberin devamı için tıklayın. 

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar