Haber / Tanık polisten Medet Önlü davasının seyrini değiştirecek ifade
11:30 25 December 2015

Medet Önlü suikasti davasının 5. duruşmasında tanık olarak dinlenen Önlü’nün gönüllü korumalığını yapan polis memuru Şakir Yılmaz, çarpıcı iddialarda bulundu. Yılmaz “Medet Çeçenlerin Suriye’ye savaşmaya gitmesini engelliyordu. O öldürüldükten sonra 150’den fazla Çeçen Suriye’ye gitti” dedi.

Çeçen İçkerya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Medet Önlü’nün, Mayıs 2013’te öldürülmesiyle ilgili, biri Rus uyruklu 9 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Murat Aluç, Önlü’nün eşi, çocukları, yeğeni ile tarafların avukatları katıldı.

Medet Önlü’nün katil zanlısı Aluç ve “azmettirici” Rızvan Ezbulatov’u tanıştırarak, “adam öldürmeye yardım” ile suçlanan diğer tutuklu sanık Mehmet Akif Cömert ile de Silivri Cezaevi’nden görüntülü sistemle bağlantı kuruldu.

Mahkeme, önceki celse, Önlü ailesinin avukatının talebiyle Bayrampaşa Cezaevi’ndeki Rus ve Ukraynalılar arasında 1994-1997 yıllarında Ezbulatov’un bulunup bulunmadığının Adalet Bakanlığından sorulmasını kararlaştırmıştı. Duruşmada, Adalet Bakanlığının, kapatılan Bayrampaşa Cezaevi’ne ilişkin kayıtların Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na devredildiği yanıtını verdiği, dolayısıyla bu konuda netice alınamadığı belirtildi.

Ayrıca, sanık Ömer Peltek hakkındaki yakalama emrinin yerine getirilemediği de tutanağa geçirildi.

Duruşmada, Silivri Cezaevi’nde hükümlü olan Mahmut Mutlu ile görüntülü sistem üzerinden bağlantı kuruldu ve “tanık” sıfatıyla ifadesi alındı.

Mutlu’nun ardından, Medet Önlü ailesinin avukatı Erdal Doğan’ın talebiyle daha önce “tanık” olarak dinlenen Şakir Yılmaz da yeniden beyanda bulundu. Yılmaz, polis olduğunu ve Önlü’nün “gönüllü korumalığını” yaptığını söyledi.

“EMNİYETTE GÖSTERİLEN RESİM DAVA DOSYASINA KONULMADI”

Şakir Yılmaz ifadesinde “22 Mayıs 2013 tarihinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Terör Şube Müdürlüğü’nde ifadem alınırken A-4 kağıda basılı bir resim gösterildi. Resimdeki şahsı tanıyıp tanımadığım sorulduğunda tanımadığımı söyledim. Görevliler bana bu resmin Rızvan Ezbulatov’a ait olduğunu söylediler. Dava dosyasını incelediğimde ise bu resmin olmadığını gördüm. Ben daha sonra internetten araştırdım ve resmi buldum. Bu resimde telefonumdadır. Gerekirse mahkemeye ibraz edeceğim” dedi.

“MEDET ÖNLÜ’NÜN TAKİP EDİLDİĞİ KANAATİNDEYİM”

Hayattayken Önlü’ye emniyet istihbarat veya MİT’ten her ay veya 1,5 ayda bir gelenlerin Kafkasya konusunda bilgi aldıklarını iddia eden Şakir Yılmaz, “Bu nedenle ben, Önlü’nün izlendiği, takip edildiği kanaatindeyim” dedi.

“MEDET ÖNLÜ ÖLDÜRÜLDÜKTEN SONRA ÇEÇENLER SURİYE’YE GEÇİRİLDİ”

Medet Önlü’nün, Çeçenlerin Suriye’de savaşmalarına karşı olduğunu da anlatan Yılmaz şunları söyledi:

Haberin devamı için tıklayın.

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar