Haber / “Medet Önlü için Adalet” basın açıklaması
11:58 7 January 2015

12 Ocakta, Kafkas Dernekleri Federasyonu’nun koordinasyonuyla Ankara’da bulunan çeşitli sivil toplum örgütleri Medet Önlü Cinayeti ile ilgili basın açıklaması yapacak.

Kaffed tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada “Çeçen-İçkerya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Medet Önlü, 22 Mayıs 2013 tarihinde işyerinde uğradığı suikast sonucu öldürüldü. Aradan geçen 20 ayı aşkın süreye rağmen cinayetin arkasındaki güçler hala ortaya çıkarılmadı ve sorumlular adalete teslim edilmedi. Cinayetin soruşturulması sürecinde gözlenen ciddi ihmaller Medet Önlü’ nün ailesi ve avukatı tarafından sürekli dile getirildi. Son günlerdeki gelişmeler ve soruşturma süreci konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesi için 12 Ocak Pazartesi günü saat 12.30′ da Ankara Adliye Sarayı önünde bir basın toplantısı düzenlenecek.” deniyor.

Çeçen-İçkerya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Medet Önlü, 22 Mayıs 2013 tarihinde Ankara Balgat’ta bulunan ofisinde uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmişti. Olayın hemen ardından cinayeti işleyen ve azmettirenlerin tespit edilmesine rağmen aylarca yakalanamamaları ciddi tepkilere sebep olmuş ve ailesinin de katılımıyla dostları “Medet Önlü İçin Adalet Komitesi” kurmuştu.

Gerek ailesinin gerek “Medet Önlü İçin Adalet Komitesi” nin kamuoyu oluşturma çabaları sonucunda cinayeti işlediği tespit edilen Murat Aluç geçtiğimiz aylarda yakalandı. Ancak azmettirici olduğu tespit edilen Rizvan Espulatov halen yakalanmış değil.

Medet Önlü ailesinin avukatlığını yapan Erdal Doğan, basına yaptığı açıklamalarda cinayet hakkında birçok soru işaretleri ve şüpheleri olduğunu ancak bu konuları aydınlatması gereken kamu otoritelerinin etkin bir çaba içerisinde olmadıklarını paylaşıyor.

Kafkas Dernekleri Federasyonu ve çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından yapılacak olan basın açıklamasında cinayet soruşturması ile ilgili son gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacak.

ajanskafkas.com

Comments are closed.