Haber / Bütün halkların mücadelesi bir sitede: Rusya Halkları
1:25 22 November 2014

Henüz birkaç ay önce kurulan Rusya Halkları adlı internet sitesi ülkedeki bütün halkların ulusal mücadelesine yer veriyor.

Rusya Halkları (narodyrossii.com ) internet sitesi, anadil, bölgesel statü gibi ortak sorunları olan halkların birlikte mücadele kültürü geliştirmesi ve aralarındaki ihtilafların çözümü için diyalog ortamı oluşturmak amacıyla, ülkedeki bütün ulusal, sivil hareketlerin gündemini bir adreste toplamaya karar verdi. Bu amaçla sitede her bölgeden medya ve sivil toplum kuruluşlarının internet adresleri ve konuyla ilgili herkesi ilgilendirebilecek önemli materyaller paylaşılıyor. “Çerkes Soykırımının 150 Yılı” ve “Dağıstan’da Protestolar” şu anda en güncel konular arasında. Doş dergisi, Kavkazki Uzel, Elbrusoid, NatPress, Kabardey-Balkar İnsan Hakları Merkezi ve İnguşetya Halk Meclisi Mehk-Khel sitenin Kafkasya’dan takip ettiği yayın organı ve kuruluşlardan bazıları.

Rusya Halkları sitesi, ‘proje hakkında’ sayfasında amaç ve hedeflerini şöyle anlatıyor: “Bu site Rusya halklarının sivil ve kültürel yaşamıyla ilgili haberler derleyen bir sitedir. Onlarca bağımsız yayı organları, ulusal hareketler ve aktivist bloklarından materyaller topluyoruz. Bunları bazı kriterlere göre seçiyoruz.

Birincisi, site genel olarak bütün bir halkı ilgilendiren konularla ilgili olmalı. Örneğin, şehir kültür merkezleri veya özel proje sitelerini almıyoruz.

İkincisi, bu sitelerde haberlerin düzenli olarak yayınlanması gerekiyor. Halkın dil, tarih ve kültürü hakkındaki kitaplar gibi materyaller bizim için uygun değil.

Üçüncüsü, haberlerde ülkenin veya bölgenin yaşamı değil özellikle halkın problemlerinin yer alıyor olması gerekiyor. Aynı zamanda Rusya halklarının bazı forumlarının bağlantılarını veriyoruz.

Açık diyalog ortamını arzu ediyoruz. Birbirine rakip kuruluşlara da burada yer veriyoruz. Eğer Rusya halkları arasındaki anlaşmazlıklara çözüm aramada faydalı olursak memnun olacağız. Örneğin Tatarlar ve Başkırlar, İnguşlar ve Osetler, Çeçenler ve İnguşlar, Adıgeler ve Karaçay-Balkarlar, Çerkesler ve Abazalar, Çeçen-Akkinler ve diğer Dağıstanlılar, Dağıstan’ın dağlık ve düzlük alandaki halklar arasındaki çekişmeler.

Haberin devamı için tıklayın.

Kaynak: ajanskafkas.com

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar