Haber / “Sürece bağlılığın teyit edilmesi olumlu”
1:01 13 November 2014

HDP heyetinin çözüm sürecine yönelik açıklamalarına ilişkin konuşan Başbakan Davutoğlu, “Sürece bağlılığın teyit edilmesi olumlu” derken Başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan “süreç kararlılıkla devam ettirilecektir” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İmralı heyetinin çözüm sürecine yönelik açıklamalarına ilişkin konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu: “niyet tazelenmesine ihtiyaç vardı. Bugünkü açıklamada esasta Çözüm Süreci’ne olan bağlılığın teyit edilmiş olması olumludur” dedi.

Davutoğlu konuşmasında şunlara değindi:

“Niyet tazelenmesine ihtiyaç vardı. Bir işin esasen esasta, özde, mahiyeti var. Bir de yöntemle ilgili hususlar var.

“Bugünkü açıklamada esasta Çözüm Süreci’ne olan bağlılığın teyit edilmiş olması olumludur. Zaten kamuoyumuzda da çözüm sürecine alenen karşı çıkan kimse de bu konulardaki muhalefeti belli olanlar dışında söz konusu değil.

“Hiçbir etnik ve mezhep ayrımı gözetmeden Suriye’nin hangi şehrinde kim darda kalır, zorda kalırsa Türkiye onun yanında yer alır.”

Akdoğan: Çözüm süreci kararlılıkla devam ettirilecektir

Katıldığı bir tanıtım programında konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ise “Çözüm süreci, kararlılıkla devam ettirilecektir” dedi.

Akdoğan konuşmasında şunlara değindi:

“Birileri, kimsenin görmediği sokaklarda toplanıp, yüzlerini kapayıp, ellerine bayraklar alıp tiyatro oynayabilirler, bunu bir evcilik oyunu sanabilirler.

“Türk devleti ve Türk milleti bu oyunları sonuna kadar bozar, tuzakları bozar ve bunlara müsaade etmez.

“Çözüm süreci, kararlılıkla devam ettirilecektir ama bunun temel şartı ve zemini, kamu düzeninin ve kamu güvenliğinin sağlanmasıdır.”

http://www.imctv.com.tr/

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar