Haber / “Zamanın Anlattıkları” Samsun OMÜ’deydi
23:44 10 November 2014

19 Mayıs Üniversitesi Kafkasya Araştırmaları Topluluğu tarafından organize edilen ‘Zamanın Anlattıkları” Belgesel Film gösterimi Samsun Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da gerçekleştirildi.

Yasin Durmaz’ın hazırladığı, ‘Zamanın Anlattıkları” belgeseli, 19 Mayıs Üniversitesi Kafkasya Araştırmaları Topluluğu Kulüp Başkanı Abdulhamit Bat, Samsun Çerkes Derneği’nden Nesren Şamil Kanşat ve Sedat Tok’un katkılarıyla Samsun’da Çerkeslere sunuldu.

Zamanın Anlattıkları belgesel filminin, Çerkes kültürünün canlı şahitlerinden video kayıtları alınarak hazırlandığını belirten Samsun Çerkes Derneği’nden Nesren Samil Kansat, “Doksan beş dakika süren film, Düzce ve Sakarya’da yaşayan Çerkes büyüklerimizden otuz sekiz kişiyle yapılan çekimlerin derlenmesinden oluşmuştur. Belgesel sayesinde, çeşitli sebepler yüzünden, kuşaklar arası aktarımın azalması nedeniyle, günden güne kültürümüzün nasıl eridiğinin biraz daha bilincine vardık. Yine belgesel sayesinde, bölgemizde yaşayan Abaza, Adige ve Ubıh’ların kesinlikle ortak olan bir kültürün bileşenleri olduğunun daha fazla bilincine vardık.” dedi.

Belgesel film sonrasında Kafkas müziklerinden oluşan kısa dinleti, seyircilerin dakikalarca süren ayakta alkışlarıyla karşılandı.

Guşıps

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar