Haber / HDP: Saldırı planlı, organizeli ve örgütlü
16:54 4 November 2014

HDP Merkez Yürütme Kurulu, Parti Meclisi Üyesi Ahmet Karataş’a yönelik saldırıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada partilerinin açıkça hedef haline geldiğini belirterek saldırının planlı, organizeli ve örgütlü açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu, Parti Meclisi Üyesi Ahmet Karataş’a yönelik saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

HDP Merkez Yürütme Kurulu’ndan yapılan yazılı açıklamada saldırının planlı, organizeli ve örgütlü olduğu belirtilerek “Açıkça partimiz hedef alınmıştır” dedi.

“Ankara’nın göbeğinde gerçekleşen bu saldırı, planlı, organizeli ve örgütlüdür. Açıkça partimiz hedef alınmıştır. Başta hükümet yetkilileri ve bazı basın yayın organları ile kimi köşe yazarlarının günlerdir Eş Genel Başkanımızı ve partimizi, milletvekillerimizi, yöneticilerimizi hedef gösteren açıklama ve yayınları tüm uyarılarımıza rağmen kesintisiz ve sistemli bir biçimde sürdürüldü. Bu sabah gerçekleşen saldırı da tüm bu linç kampanyasının ve hedef gösterici yayınların ardından yaşandı.

“Bu karanlık saldırıyı ve arkasındaki odakları, bu saldırıya zemin yaratanları kınıyor ve lanetliyoruz” denilen açıklamada, şunlar kaydedi : HDP’yi hedef gösteren Hükümeti biran önce bu saldırıyı aydınlatmaya çağırıyoruz. Saldırgan ve onun arkasındakiler derhal açığa çıkartılarak yargıya teslim edilmelidir.

“Bu tehlikeli gidişat karşısında hükümeti bir kez daha uyarıyoruz ve sürdürdüğü linç kampanyasından vazgeçmeye çağırıyoruz. PM Üyemiz Sayın Karataş’a acil şifalar diliyor ve biran önce aramıza döneceğini umut ediyoruz. Halkımızı ve demokratik kamuoyunu bu tür ırkçı saldırılar karşısında duyarlı ve dikkatli olmaya çağırıyoruz.”

http://www.imctv.com.tr/

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar