Haber / Barış Meclisi’nden Hükümete ve İmralı Heyeti’ne çağrı
14:09 4 November 2014

Türkiye Barış Meclisi, çözüm sürecine ilişkin AK Parti Hükümeti ve HDP İmralı Heyeti’ne çağrı yaptı.

Türkiye Barış Meclisi, AK Parti Hükümeti ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İmralı Heyeti’ne, çözüm sürecine ilişkin çağrı yaptı.

“Çözüm süreci tıkandı” diyen Türkiye Barış Meclisi, taraflara kısa sürede bir araya gelerek mevcut tıkanıklığı aşacak formülü bulmaya çağırdı.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Çözüm süreci tıkandı. Müzakere evresinin planlandığı bir dönemeçte vuku bulan gelişmeler, 46 yurttaşımızın yaşamına mâl olan 6-7 Ekim olayları ve sonrasında yaşananlar toplumun barışa ve çözüme dair umudunu kırıyor, beklentilerini düşürüyor, geleceğe güvenle bakabilmesini engelliyor.

“Tıkanıklığı aşması gerekenlerin, basın toplantıları ve medya demeçleri ile kendi taraftarları üzerinden tartışma yürütmeleri, sorunu çözmediği gibi tıkanıklığın büyümesine neden oluyor.

“Çözüm sürecine uygun olmayan tehditkâr, suçlayıcı, buyurgan, küçük düşürücü bir dille sürdürülen bir tartışma ile tıkanıklığın aşılması mümkün görünmüyor.

“Çözüm sürecinin tek taraflı sürdürülmesinin imkânsızlığının farkında olan Hükümet Yetkilileri ile HDP’nin İmralı Heyeti en kısa sürede bir araya gelerek mevcut tıkanıklığı aşacak formülü bulmaları gerekiyor.

“Türkiye Barış Meclisi olarak tarafları süreci daha fazla zora sokacak tavırlardan kaçınmaya çağırıyoruz. Son süreçte izlenen tutumların sürdürülmesi ile kimse bir şey kazanamaz; hep birlikte kaybederiz.

“Bu adımların atılması taraflar arasında ve toplumda güven duygusunun yeniden tesis edilmesine önemli katkı sunacaktır. Barışın toplumsallaşması ve toplumda çözüme ilişkin inancın gelişmesi böylesi bir güven duygusunun gelişmesiyle mümkün olacaktır. Barış ve çözümden başka bir yol yoktur.”

http://www.imctv.com.tr/

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar