Haber / Makşarip Auşev’in yakınları vazgeçmiyor
20:04 31 October 2014

Öldürülen İnguş insan hakları savunucusu Makşarip Auşev’in yakınları cinayetle ilgili soruşturmanın yeniden başlatılmasını ve İnguşetya’da yürütülmesini talep ediyor.

Makşarip Auşev 25 Ekim 2009’da Kafkas otoyolunda, Nalçik’e bir kaç kilometre uzaklıkta, yanından geçen bir araçtan ateş açılarak öldürüldü. Olayla ilgili soruşturma Şubat 2011’de durduruldu. Auşev’in yakınlarının Rusya devlet başkanı, RF başsavcısı, Rusya Soruşturma Komitesinin Kuzey Kafkasya ve Güney federal bölge idarelerine yaptıkları başvuruların ardından soruşturma 2 Eylül 2011’de yeniden başlatıldı. Ocak 2014’de soruşturmanın bir kez daha durdurulduğu öğrenildi.

Rusya ve İnguşetya devlet başkanlarına ve Soruşturma Komitesine soruşturmanın yeniden başlatılması talebi Auşev’in ölüm yıldönümü olan 26 Ekimde bir kez daha gönderildi. Ancak henüz bir cevap yok.

Mart 2010’da Makşarip Auşev’in yakınları cinayetle ilgili bilgi verenlere ödül vereceklerini ilan etti. Öldürülen insan hakları savunucusunun babası Magomed Auşev’in açıklamasına göre, ‘yürütülen bağımsız soruşturma, oğlunun güvenlik ve istihbarat organlarının operasyonuyla öldürüldüğünü ortaya koyuyor.’ Magomed Auşev, “Maalesef soruşturma organları davamızla ilgili gereken ilgiyi göstermedi. Kuzey Kafkasya Federal Bölge Komitesinin bizim soruşturmamızı yürüten grubuyla ilgili bende güvensizlik oluştu. Görevin İnguşetya veya Kabardey-Balkar adli organlarına verilmesi halinde cinayetin açığa çıkarılması için bilgi alışverişinde bulunmaya hazırız” dedi.

ajanskafkas.com

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar