Haber / HDP heyeti Akdoğan’la çözüm sürecini görüşecek
16:39 23 September 2014

HDP heyeti Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’la bugün bir görüşme gerçekleştirecek. Görüşmede, çözüm sürecinin konuşulacağı bilirtildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder bugün saat 15:15’te Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile bir görüşme gerçekleştirecek. HDP’nin talebi üzerine gerçekleştirilecek olan görüşmede, çözüm sürecinin konuşulacağı bildirildi.

HDP heyeti, son olarak 18 Eylül’de KCK yetkilileriyle bir görüşme yapmıştı.

Dün akşam yayınlanan Gündem Müzakere programında Ayşegül Doğan’ın sorularını yanıtlayan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan “Hükümet yetkilileriyle belki son kez bir daha görüşeceğiz ve sorumluluklarını hatırlatacağız” dedi.

Öcalan, Hozat ve Karayılan ne demişti?

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın vasisi ve aynı zamanda avukatı olan Mazlum Dinç Öcalan ile dün yaptığı görüşmede Öcalan’ın her türlü demokratik adımı atmaya hazır olmasına rağmen hükümetin hiçbir adım atmadığını belirttiğini söylemişti.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bese Hozat, dün akşam Ster TV’ye katıldığı programda şunları söyledi:

“Diyalog süreci bitti artık. Ya müzakere ya müzakere noktasına geldi sürecin kendisi. Şunu çok iyi bilmelidir Türk devleti müzakereye oturmadan, dokuz başlık görüşülmeden, sekretarya oluşmadan, demokratik çözüm müzakere heyeti örgütlendirilip, genişletilmeden, izleme heyeti ve komisyonu oluşturulmadan, süreç ilerlemeden, somut bu konuda Türk devleti adım atmadan, Önderliğimizin İmralı koşuları müzakerenin ruhuna uygun hale getirilmeden, Önderliğimizin toplumla, hareketle teması kurulmadan, özgürlüğü, güvenliği, sağlığı garantiye alınmadan, herkesin çıplak gözle görebileceği adımlar atılmadan gerillada, Kürdistan’da yaprak bile kımıldamayacak. Asla geri çekilme falan söz konusu olmaz”

KCK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan da Sterk TV’ye Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Kobani’ye düzenlediği saldırılarla ilgili olarak açıklamalarda bulunmuştu. Karayılan “Kobani saldırısı ile Kuzey’deki süreç aslında bitmiştir. Son sözü başkan Apo söyleyecektir” dedi.

http://www.imctv.com.tr/

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar