Haber / Medvedev “karşı yaptırım” hazırlığında: “Batılı uçaklara hava sahamızı sınırlarız”
9:50 8 September 2014

AB’nin olası “üçüncü dalga yaptırımları”na Rusya karşılık vermeye hazırlanıyor.

Başbakan Medvedev, dün Vedomosti’ye verdiği demeçte, AB’nin yeni yaptırımlar açıklaması halinde “aynı ağırlıkta yaptırımlarla yanıt vermek zorunda kalacaklarını” söyledi. Medvedev, ambargo uygulayan Batılı ülkelerin Rusya hava sahasından sivil uçuşlarının yasaklanabileceğini belirterek, “AB’nin yeni yaptırımları küresel güvenlik dengesine zarar verecek” dedi.

Medvedev Rusya’nın Batı tarafından getirilen yaptırımlara asimetrik bir şekilde karşılık vermek zorunda kalacağını, özellikle sınırlamaların yabancı havayolu şirketlerinin ülke topraklarından uçuşları ile ilgili olabileceğini belirtti. Bununla beraber yaptırımların Ukrayna’da barışı sağlama yönünde kesinlikle yardımı olmadığını, onların yakınlarına darbe vurduğunu ve bunu politikacıların büyük bir çoğunluğunun anladığını vurguladı.

Rusya’nın Sesi’nin haberine göre, Medvedev konu ile ilgili olarak “İleride bizim finans sektörüne yönelik enerji ile ilgili yaptırımlar olursa bizim asimetrik bir şekilde karşılık vermemiz gerekir. Buna örnek olarak ulaşım sektöründeki kısıtlamaları gösterebiliriz. Biz iş ortaklarımız ile dostane ilişkilerimiz olduğuna inanıyoruz ve bu yüzden Rusya semalarını uçuşlar için açık bırakıyoruz. Ama bize sınırlama getirirlerse bizim de yanıt vermemiz gerekir” ifadelerine yer verdi. Onun sözlerine göre, bu karar hayatta kalma mücadelesi veren birçok Batı havayolu şirketlerinin iflasına yol açacaktır.

Medvedev sözlerine “Bu kötü bir hikaye. Biz iş ortaklarımızın bir an da olsa bunu anlamalarını isterdik” ifadelerini ekledi.

www.turkrus.com

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar