Haber / İstanbul’daki Abhazya Cumhurbaşkanlığı Seçimine Türk Polisi Müdahale Etti
23:44 24 August 2014

Abhazya Cumhuriyeti’ndeki başkanlık seçimlerinde oy kullanmak isteyen Abaza vatandaşlar sandığın kurulduğu Kadıköy’e akın etti. Ancak polis, sandığa el koymak isteyince gerginlik çıktı.

Abhazya Cumhuriyeti’nde yapılan seçimlerde oy kullanmak isteyen Abaza vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren sandığın kurulduğu Kadıköy Caferağa Mahallesi Sakızgülü Sokak Işık Apartmanı’na geldi. Çevik kuvvet polisleri de sabah 06.00’da söz konusu adrese gelerek önlem aldı. Ancak polisin gelme amacı oy kullanılmasını engellemek ve sandığa el koymaktı. 1. Sulh Ceza Hakimliği’nden çıkan kararla içeride arama yapılması ve sandığa el konması istendi.

Polisin engellemesi ile karşılaşan vatandaşlar sokakta toplanarak çare aramaya başladı. Bu sırada söz konusu yere CHP Milletvekili Engin Özkoç da geldi. Oy kullanılacak apartmana giren Özkoç, polisin sandığa el koymasına engel olmaya çalıştı. Sandığı pencereye çıkaran Özkoç’a Abaza vatandaşlar da destek verdi.

Sandığın ve oyların çıkartılmasına izin vermeyen Abhazlar ile polis arasında gerginlik çıktı. Mahkeme kararını görmeden ve herkesin karşısında okunmadan binadan polisin oyları çıkarmasına müsade etmeyeceklerini açıklayan kalabalık, verilen sözler ile teskin olmayınca mahkeme kararı bina önüne getirildi. Alper Hraça tarafından okunan mahkeme kararında oyların ve kurulan sandığın kriminal incelemeye tabi tutulacağını öğrenen kalabalık tepki gösterdi. Oylarının ve kurulan sandığın suç olmadığını söyleyen seçmenler, kararın okunmasının ardından polisin binadan çıkmasına izin verdi.

Polisin binadan çıkması ile birlikte seçim komisyonunun yaptığı toplantı sonucunda kurulan yeni sandık ile Abhazya vatandaşları oylarını kullanabildi.

El konularak emniyete götürülen oylar ile ilgili bir üst mahkemeye başvuruda bulunan yetkililer buradan alınan karar sonucunda önceden kullanılan oyları da geri almayı başardılar.

 

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar