Haber / Abhazya Vatandaşlarının Türkiye’de Oy Kullanmasına Dair Esaslar Belli Oldu
15:21 21 August 2014

Türkiye’de yaşayan Abhazya vatandaşlarının Abhazya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı seçimlerinde oy kullanmasına dair esaslar netleşti. Abhazya Cumhuriyeti Merkez Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından Türkiye’deki seçimi düzenlemesi için görevlendirilen sandık kurulunun açıklaması söyle:

6.Nolu Sandık Kurulu Başkanlığından Bildirilmiştir

1. Seçimler 24 Ağustos 2014 Tarih, Kadıköy, Caferağa Mahallesi, Sakızgülü Sokak Işık Apartmanı No:21, Kat:2 Daire:3 tel: 0216 700 13 68 adresinde 08.00-20.00 saatleri arasında yapılacaktır.

2. 24 Ağustos 2014 tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş, Abhaz Pasaportu sahipleri (Yeşil Renkli) seçme hakkına sahiptirler.

3. Oy kullanan seçmenin sol baş parmağı bir boya ile işaretlenecektir. Bu işaretlemeyi kabul etmeyenler oy kullanamayacaktır.

4. Oy pusulalarında 4 adayın isimleri mevcuttur. Seçmen tercih ettiği adayın dışında kalan diğer adayların adını ve soyadını tek çizgi ile üzeri çizilerek tercihini belirleyecektir. Tercihlerini yanlış işaretlediğini düşünenler hatalı kabul ettikleri oy pusulasını görevlilere iade edip yeni bir oy pusulası kullanabilecektir.

5. Türkiye’de oy kullanan seçmen önümüzdeki 5 yıl süre ile görev yapacak Cumhurbaşkanı için oy kullanacaktır. Oy kullanma esnasında seçim komisyonuna hiç bir şekilde seçimlerle ilgili soru sormayacak, sorarsa da cevap alamayacaktır.

6. Türkiye’de yapılacak olan yazılı tercih belirleme seçimleri İstanbul’da ve tek bir adreste yapılması yasal bir zorunluluktur. Farklı mekan ve adreslerde sandık kurulması yasa gereği söz konusu değildir.

7. Türkiye’de yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçimlerinde Seçim Komisyonu üyeleri Abhazya Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenmiş aşağıda isimleri belirtilen üyelerden oluşmaktadır.

Aida Kutsnia Seçim Komisyonu Başkanı,

Aslan Sangulya Seçim Komisyonu Başkan Yardımcısı,

Cansuh Lazba Seçim Komisyonu Sekreteri,

Georgi Sigua Seçim Komisyonu Üyesi,

Eren Hapat Seçim Komisyonu Üyesi,

Alexey Bryantsev Seçim Komisyonu Üyesi,

Sabina Bryantsev Seçim Komisyonu Üyesi,

Gürbüz Tarba Seçim Komisyonu Üyesi,

8. Seçimler Sandık Komisyonunda Görev alan yukarıda isimleri yazılı komisyon üyeleri ve Abhazya Temsilciliğinin denetim ve gözetiminde yapılmaktadır.

Kaynak: www.abhazhaber.com

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar