Haber / Rusya’dan kısasa kısas kararı!
17:43 6 August 2014

Batı’nın yaptırımları sonrası gardını alan Rusya karşı atağa hazırlanıyor. Başkan Putin, Bakanlar Kurulu’na, Batı’ın yaptırımlarına karşı önlemlerin masaya yatırılması talimatı verdi.

Rus ajanslarının bildirdiğine göre, Voronej Vali Vekili Aleksey Gordeyev ile bir araya geldiği toplantıda yaptığı açıklamada Putin, hükümete Batı’ya karşı yaptırımlar konusunda talimat verdiğini açıkladı. Batı’nın yaptırımlarına değinen Rus lider, “Siyasi araçların ekonomiye baskı amacıyla kullanılması kabul edilemez. Bu, tüm standartlara ve kurallara aykırı. Bu doğrultuda Rusya hükümeti, bazı ülkelerin sözde yaptırımlarına karşı çeşitli karşı önlemler almayı teklif etti.

Bugünkü şartlarda yerel üreticileri korumak adına bunu kesinlikle düşünebiliriz” dedi. Diğer yandan Batı’ya karşı atılacak karşı adımlarda “ihtiyatlı” olunması gerektiğinin altını çizen Putin, “Yerel üreticileri korurken, tüketicilere zarar vermemek için çok dikkatli olmak gerekiyor” diye konuştu. Rusya’nın Batı’ya karşı uygulayabileceği olası karşı yaptırımlar arasında, Sibirya üzerinden Avrupa’dan Asya’ya uçuşların yasaklanması da gösteriliyor.

www.turkrus.com

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar