Haber / Gözaltı Sayısı 102’ye Yükseldi
14:17 23 July 2014

“Casusluk” ve “Yasadışı dinleme” soruşturmaları kapsamında hakkında yakalama ve gözaltı kararı çıkarılan 115 kişiden 102’si gözaltına alındı. Gözaltına alınanların tam listesi ise hala belli değil.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “casusluk” ve “yasadışı dinleme” soruşturmaları kapsamında haklarında yakalama ve gözaltı kararı çıkarttığı 115 emniyet görevlisinden 102’si gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliği’ne götürüldüğü sırada kendisine kelepçe takılmasına tepki göstererek Bu şeref madalyalarını görün, bunlar şeref madalyalarıdır. Bunlar da bugünün polisliğidir. Reza’lara yapılmamış polisliği görüyoruz. Bunlar devletimden aldığım şeref madalyalarıdır. Türkiye görecek, tar

Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün de Adli Tabipliğe girişinde “Ülkemizde kimlerin operasyon yaptığı görülüyor. Sistematik olarak psikolojik işkence yapıyorlar” dedi.

Gözaltında olan bazı isimler:

Ali Fuat Yılmazer (Eski İstihbarat Şube Müdürü), Hayatı Başdağ (Eski İstanbul Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürü), Yurt Atayün (Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü), Kazım Aksoy (Eski Terörle Mücadele Şubesi Müdür Yardımcısı), Erol Demirhan (Eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü), Ömer Köse (Eski Terörle Mücadele Şubesi Müdürü), Ömer Altıparmak (Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı), Yakub Saygılı (Eski Mali Şube Müdürü), Yasin Topçu (Eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı), Erkan Erçıktı (Eski İstanbul Asayiş Şube Müdürü), Gafur Ataç (Emniyet amiri), Ramazan Candan (Emniyet amiri)

bianet.org

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar