Haber / KAFFED TRT Yetkilileri İle Görüştü
10:04 Bugün

KAFFED heyeti TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ile Çerkesce TV talebi konusunda bir görüşme gerçekleştirdi.

TRT Genel Müdürlük makamında gerçekleşen görüşmede Genel Başkan Yaşar Aslankaya; Türkiye’nin çeşitli illerinde örgütlü 56 derneğin temsilcisi olan KAFFED’in ve Anadillerini yaşatmak ve kültürünü korumak kaygısı taşıyan her Çerkesin, toplumsal yaşamın her alanında layıkıyla temsil ettikleri, vatandaşı oldukları Türkiye Cumhuriyeti Devlet’inden kendi dillerinde  TV yayını talebini İbrahim Şahin’e  iletti.

Kafkas Dernekleri Federasyonu’nun ve derneklerin TV yayını konusunda her türlü yardım ve işbirliğine hazır olduğunu ileten Yaşar Aslankaya ayrıca Anadillerimizde TV yayınlarının TRT’nin gerçek anlamda çok dilli yayın yapan bir kurum olmasına ve Türkiye’deki kültürel zenginliğin, toplumsal hoşgörünün artmasına katkıda bulunacağını da vurguladı.

TRT Genel Müdürü Sayın Şahin ise Türkiye’nin çok dilli, çok kültürlü yapısı olduğunu ve TRT kurumunun 37 dilde yayın yaptığını söyledi. Şahin TRT’den hemen her grubun kendi dilinde TV kanalı talebi olduğunu ancak buna siyasi iradenin karar verebileceğini vurguladı. Ayrıca bu tür yayınların herkes tarafından benimsenmesi için düzenli ve sürdürülebilir olması gerektiğini vurguladı.

Günümüzde internet üzerinden TV yayınları konusunda önemli gelişmeler yaşandığını ve bu alanın geleceğin TV dünyasını belirleyeceğini söyleyen İbrahim Şahin, TRT olarak medya sektöründe faaliyet gösterenler tarafından hazırlanmış, farklı dil ve kültürlere özgü programlara destek verdiklerini vurguladı.

Bu minvalde, Çerkesce için kısa vadede bir kanal açılması mümkün olmasa da mevcut TRT kanallarında Çerkes kültürü, müziği ve folklorü ile Kaffed etkinliklerine daha fazla yer verilebileceği belirtildi ve bu yönde iki tarafın da işbirliğinin güçlendirilmesi için çalışacakları vurgulandı.

kaffed.org

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar