Haber / DÇB, Çerkes Milliyetçilerine karşı “proje” geliştirdi
17:42 25 June 2014

Dünya Çerkes Birliği “Çerkes milliyetçi hareketlerini nötralize etmek amaçlı” geliştirdiği projeye destek bulabilmek adına Rusya Federasyonu sivil toplum komitesine başvuruda bulundu.

cherkessia.net internet sitesi tarafından Türkçe’ye çevrilen projenin tanımı, amacı ve görevleri şu şekilde;

Proje adı: İnternetde etnik merkezci ideolojilere karşı mücadele (Kuzey Kafkasya bölgesindeki progandacı milliyetçi organizasyonlara karşı mücadele ederek Rusya halkları arasında hoşgörülü ilişkilerin geliştirilmesi).

Projenin kısa tanıtımı : ”İnternetde etnik merkeziyetçi ideolojilere karşı mücadele” projesinin uygulanabilmesi. İnternetde Kabardey-Balkar Cumhuriyeti, Karaçay-Çerkes Cumhuriyeti, Adıge Cumhuriyeti, Krasnodar ve Stavropol kraylarına yönelik etnomerkezci, milliyetçi ideolojilerin yayılmasına karşı mücadele etmeyi önermektedir.

Proje amacı: Kuzey Kafkasya Bölgesinde milliyetçi örgütlerin çalışmalarına karşı, informasyon-propaganda yoluyla mücadele ederek, Rusya halkları arasında hoşgörülü ilişkilerin korunması ve geliştirilmesi.

Proje görevleri: 1. İnternet siteleri monitoringi, 2. Milliyetçi yazı ve materyallerin analizi, 3. Bunlara karşı informatik materyallerin hazırlanması, 4. İnformatik materyallerin elektronik ve basılı basın yayın organlarında ve sosyal ağlarda yayınlanması, 5. İnternette, karşı informatik metodun oluşturulması. Amaç ve görevlerin yerine getirilmesi için Toplumsal Birlik ”Dünya Çerkes Derneği” medya uzmanları, bilimsel ve öğretim kurumları çalışanları, bölgesel elektronik kitle iletişim araçları sahipleri ve kurucularından oluşan kişileri birlikte çalışmaya ikna ve organize edecektir. Projenin sonuçlandırılmasından sonra analizler yapılarak, seçilen metodların etkisi ve sonuç alıcılığı değerlendirilecektir.

Operatör: Ulusal Yardım Fonu

Kaynak: http://grants.oprf.ru/grants2014-1/zhurnal/rec4350/

Cherkessia. net’in Notu: Kaynak link, Ticari olmayan kurumlara Rusya devlet Fonlarından yardım yarışma sitesidir.

Çeviri: Cherkessia.net

Cherkessia.net, 25 Haziran 2014

Yorumlar (1)
  1. Cumhur. on said:

    1. 2. ve 3. maddeler bildiğin Fişleme ve 4. madde ise hedef gösterme gibi gözükmüyor mu?

HABER / En Çok Okunanlar