Haber / ABD’den Rusya’ya uyarı: “Ukrayna krizinde adım atmazsanız size ek maliyeti olur”
13:47 25 June 2014

Rusya ve ABD liderleri Vladimir Putin ile Barack Obama, yaptıkları son telefon görüşmesinde Ukrayna krizi başta olmak üzere gündemdeki konuları masaya yatırdı.

Rus basınının aktardığı habere göre, Obama, Putin’den Ukrayna krizinin aşılması için kişisel otoritesini devreye sokmasını talep etti. Obama, Putin’den Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı milisler üzerinde krizin sona erdirilmesine yönelik etkide bulunmasını istedi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “Başkan Obama bir kez daha Başkan Putin’e, silah ve askeri mühimmat sevkiyatı ve bölgede durumu istikrarsızlığa sürükleyen ayrılıkçılara destek olunması yerine, barışı desteklemesi çağrısı yaptı. İstikrarın sağlanamasına yönelik somut adımlar görmez isek, Rusya’ya bunun ek maliyeti olur. Başkan Obama, Ukrayna’nın doğusunda barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik Rusya’nın ve kişisel olarak da Başkan Putin’in otoritesini kullanmasını arzu ediyor ” denildi.

Kremlin’den yapılan açıklamada da iki ülke liderlerinin, Ukrayna’nın doğusunda ateşkesin sağlanması ve diyalog kurulması konusunu ele aldıkları belirtildi. Putin ve Obama’nın, Irak ve Suriye’deki gelişmeleri de masaya yatırdıkları kaydedildi.

www.turkrus.com

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar