Haber / Rusya’da doğana vatandaşlık:Duma “Amerikan modeli”ni uygulamayı tartışıyor
15:45 23 June 2014

Rusya’da yaşayan birçok Türk vatandaşını da yakından ilgilendiren haber: Rusya’da doğan yabancı çocukların otomatikman Rusya vatandaşlığına kabul edilmesine yönelik yasa tasarısı sunulması gündemde.

Rus ajanslarının bildirdiğine göre, Duma Anayasa Komitesi Başkanı Vladimir Pligin, Rusya’da yabancı ailelerden dünyaya gelen çocuklara Rusya vatandaşlığı verilmesi fikrinin masaya yatırıldığı bilgisini paylaştı. Daha önce Kremlin İdari İşler Müdürü Sergey İvanov bu fikri gündeme getirmişti.

Rusça ana dili olan yabancıların Rusya vatandaşlığına geçmesini öngören yasanın kısa süre önce kabul edildiğini hatırlatan Pligin, “Rusya vatandaşlığına geçmek birçok insan için çok cazip. Dünyada vatandaşlık alımı konusunda farklı sistemler mevcut. Farklı yöntemleri göz önünde bulundurmalıyız” dedi. Rusya’da Kırım’ın ilhakından birkaç gün önce yapılan yasa değişikliği, Rus diline hakim olan kişilerin basitleştirilmiş şekilde Rusya vatandaşlığına kabul edilebilmelerini öngörüyor.

Ayrıca yüksek öğrenimini Rusya’da yapan ya da Rusya’da belli büyüklükte iş sahibi olanlara da vatandaşlığı kolaylaştıran “liberal yasalar” son dönemde dikkat çekmişti.

www.turkrus.com

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar