Haber / Amerika’da Wayne ve Haledon Belediye Meclisleri “Çerkes Soykırımı”nı tanıdı
19:21 21 June 2014

New Jersey’de bulunan Çerkes Kültür Enstitüsü (CCI) ve Wayne’de bulunan bir grup Çerkes Aktivistin Wayne Belediye Meclis Üyesi Lonnie Ryan ile başlattıkları girişim engellenme çabalarına rağmen sonuç verdi.

Lonnie Ryan ile irtibat kuran Çerkesler konu ile ilgili bilgilendirmeyi yaptıktan sonra Wayne Belediye Başkanı’na ve Belediye Meclisi’ne Çerkes Soykırımı’nın tanınması başvurusunda bulundular. Yapılan bilgilendirme çalışmalarının ardından Wayne Belediye Meclisi resmi olarak Çerkes Soykırımı’nı tanıdı.

Çerkes Soykırımı tanıma kararının Belediye Meclisi tarafından onaylanmasının ardından harekete geçen New Jersey Yardımlaşma Derneği (CBA) tarafından Wayne Belediye Meclisi ve Belediye Başkanı nezdinde yapılan girişimler ve başvuruyu yapan aktivistlere karşı yürütülen karalama çabaları ise sonuç vermedi.

Wayne şehrindeki gelişmenin ardından, yine Çerkeslerin inisiyatifi ile New Jersey’e bağlı Haledon Belediyesi de Çerkes Soykırımı’nı tanıyan bir bildiri yayınladı.

 

 

 

Guşıps

Yorumlar (3)
  1. Recep Güler on said:

    Kimi ”soylu” Çerkesler bu haberede bir kulp takıp Cemisthovn vakfı karalaması yaparlar yarından tezi yok..Hay Marje Adiğeler Soykırım olayını Dünyaya tanıtmaya devam… :-)))

  2. Rafet Dzıbe on said:

    İnşallah devamı da gelir. Güneş balçıkla sıvanmıyor. Bir merhaba de, kardeşin duymaz da el oğlu duyar diyor şair. Burada biz hala istenilen seviyeye gelemedik. İnşallah geliriz. Öküzün altında buzağı arayanlar her daim başarılı olacak değil ya.

  3. TEVFİK Sevilmiş on said:

    Dünyanın neresinde olursak olalım,Çerkesim(TÜM KABİLELER DAHİL) diyebilmek hepimizin en doğal hakkı.Çünkü sürgün yemiş bir ırkın devamı olan bizler bir yerde biribirlerimizi korumak,kollamak,en azından ilgili olmak zorundayız.Kimse kimseyi sırtında taşımıyor,yeri geldiğinde Çerkesliğimizi haykırmaz ve de ırkdaşlarımızı sahiplenmekte ilgisiz davranırsak ecdadımızın kemikleri sızlar.Ne mutlu bizlere ki Çerkes ırkının devamıyız,dolayısıyla da gururluyuz.Amerika da soykırım konusunda çalışma yapan saygıdeğer hemşehrilerimi kutluyorum…..

HABER / En Çok Okunanlar