Haber / Andzor Ahahov Düzmece Suçlamalarla Hapsedilmek İsteniyor!
13:30 21 June 2014

Kabardey- Balkar Cumhuriyeti başkenti Nalçik’ten gelen haberlere göre, Anti Soçi eylemcisi Andzor Ahahov’a suçlama dosyası savcılık tarafından tamamlandı ve kısa zaman içinde mahkemeye verilecek.

Hatırlanacağı gibi, Andzor Ahahov Soçi Kış Olimpiyatları açılış gününde Nalçik’te olimpiyatlara karşı eylem organize etmiş ve tutuklanarak 10 gün hapis yatmıştı. Salıverildikten sonra poliste işkence gördüğünü açıklayan Andzor Ahahov’a baskılar artarak devam etmiş, evi defalarca aranmıştı. Bu aramalar sırasında evinde bulunan ruhsatlı silahlar için yasadışı mühimmat bulundurduğu gerekçesiyle polis ve savcılık tarafından soruşturma başlatılmıştı. Evinde yasadışı mühimmat bulundurmadığını, av fişeklerini yasal mağazalardan aldığını söyleyen Ahahov, savcılığa verdiği işkence iddiasını geri almadığı için hapis cezası ile tehdit ediliyor.

Ahahov’un işkence gördüğüne dair dilekçesini mahkemeye iletmeyen savcılık, ona karşı dosyayı hazırlamakta oldukça hızlı davranıyor. İşkenceci polisler ve suç ortağı savcılık, Rusya’daki hukuki durumu yeterince yansıtıyor ancak gerçekleri gizleyemiyor.

KBC- Nalçik

Cherkessia.net, 20 Haziran 2014

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar