Haber / Siz onları çağırmayın onlar için sorun değil
17:07 11 June 2014

Dünya Kupası bir gün sonra Brezilya’da başlıyor, ancak FIFA’nın kabul etmediği “devletsizlerin” turnuvası çoktan nefesleri kesti.

Yarın Brezilya’da başlayacak 2014 Dünya Kupası’na alternatif olarak düzenlenen “devletsizler” futbol turnuvasını, Fransa’nın Nice bölgesi takımı kazandı. Organizasyonun ikincisi ise, finalde penaltılar sonucu kaybeden İngiltere’ye bağlı Isle of Man oldu. İsveç’in Östersund kentindeki turnuvaya katılan diğer takımlar ise şunlardı: Irak Kürdistanı, Abhazya (Kafkasya), Arami-Süryaniler (Türkiye, Suriye, Irak), Dağlık Karabağ (Güney Kafkasya), Padania (İtalya), Sapmi (İskandinavya ve Rusya), Occitania (Güney Avrupa), Tamil İlam (Sri Lanka), Güney Osetya (Güney Kafkasya) ve Darfur (Sudan).

ConIFA Dünya Futbol Kupası, ilk kez bu yıl düzenlendi. 2013’te kurulan ConIFA (Bağımsız Futbol Birlikleri Konfederasyonu), FIFA’ya kabul edilmeyen ülke, bölge ve azınlıkların takımlarından oluşuyor. “Devletsiz” takımlar daha önce de, benzer bir organizasyon olan Viva Dünya Kupası’nda mücadele ediyordu.

Kupadaki tüm maçlar, 5 bin 92 kişi kapasiteli Jämtkraft Arena’da oynandı. Turnuvayla birlikte, söz konusu takımların mensup olduğu kültürlere adanan bir festival de düzenlendi.

Turnuvadan hemen önce, Zanzibar Milli Futbol Takımı, üyeleri İsveç’ten vize alamadığı için katılımını iptal etmek zorunda kaldı. Şampiyon Nice, Zanzibar’ın yerine turnuvaya katılan takım oldu. Darfur Milli Takımı oyuncularından Mahamat Ignegui ise, Çad’daki mülteci kamplarından İsveç’e gelebilmek için gerekli parayı son anda denkleştirebildiklerini söyledi.

taraf.com.tr

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar