Haber / Türkiye’nin Tiflis Büyükelçisi’nden Abhazya’yı Ziyaret Eden Vekillere Hapis İması
11:33 10 June 2014

Aralarında üç değişik partiden beş milletvekilinin de bulunduğu kalabalık bir Türkiye heyetinin Abhazya’yı ziyareti ve AKP’li vekil Ayhan Sefer Üstün’ün Abhazya ve Türkiye arasında doğrudan ulaşım ile ilgili söylediği olumlu sözler Gürcistan yönetimini çok kızdırdı. Gürcü Dışişleri Bakan Yardımcısı Davit Jalagania’nın basına verdiği bilgiye göre Türkiye’nin Tiflis Büyükelçisi, Gürcü Dışişlerine çağırıldı ve söz konusu ziyaret protesto edildi.

Gürcü Dışişleri’nden çıkarken açıklama yapan Türkiye’nin Tiflis Büyükelçisi Levent Gümrükçü beş milletvekilinin ziyareti ile ilgili Gürcü Dışişleri’ne Cumartesi günü de çağrıldıklarını, bugün de aynı konu üzerine görüşmelerini sürdürdüklerini ve karşı tarafa Türkiye’nin Gürcistan’ın toprak bütünlüğünü desteklemeye devam ettiğini ve bu bağlamda Abhazya’yı tanımama politikasında bir değişiklik olmadığını ifade ettiklerini söyledi. Büyükelçi Gümrükçü, Ankara ile temasa geçtiklerini ve her üç partiye ulaşarak ziyarette adı geçen vekillerin Gürcü yasaları uyarınca gelecekte olası Gürcistan ziyaretlerinde sorun yaşayabilecekleri hususunda uyarıda bulunduklarını belirterek, heyetteki vekillerin Gürcistan’a giderlerse hapse girebileceklerini ima etti. Bilindiği üzere Gürcistan yasalarına göre Abhazya’ya Rusya Federasyonu üzerinden girenler (Gürcistan Abhazya’yı kendi toprağı saydığı ve yasak bölge ilan ettiği için) iki ila dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabiliyor.

altinpost.org

Kaynak : http://www.civil.ge/eng/article.php?id=27334&utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter&utm_campaign=DTN+Georgia:

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar