Haber / Anzor Ahohov’a karşı yıldırma operasyonu
13:24 9 June 2014

Kabardey-Balkar’da Soçi Olimpiyatlarını protesto eylemlerinin organizatörü olan Anzor Ahohov hakkındaki mühimmat sakladığı yönündeki suçlamaları reddediyor.

7 Şubatta Nalçik’te yapılan Soçi Olimpiyatları protesto eylemi organizatörü Anzor Ahohov hakkındaki askeri mühimmat sakladığı yönündeki suçlamayı reddediyor ve hakkındaki adli davayı baskı metodu olarak adlandırıyor. Nalçik içişleri idaresi bilgilerine göre, Anzor Ahohov hakkındaki mühimmat bulundurmak suçuyla ilgili soruşturma tamamlandı ve dava savcılığa iletildi.

Anzor Ahohov, 11 Martta Soruşturma Komitesine, 7 Şubat mitinginin ardından gözaltına alınan kendisi ve diğer eylemcilerin işkenceye maruz kaldıklarını ve güvenlik organları mensuplarınca baskıya maruz kaldıklarını iletti. Ahohov ayrıca evinde ve iş yerinde yapılan aramaların hukuksuz olduğunu ifade etti. Ahohov’un evi ve işyerinde aramalar 7 ve 28 Şubatta yapıldı.

Ahohov “ Evimde iki defa arama yapıldı. Evimde ve üzerimde herhangi bir mühimmat bulunmadı. Hakkımda ise mühimmat sakladığım suçlaması yapılıyor. Ben bunu bana yönelik baskı olarak düşünüyorum. Ayrıca diğer kişilere de kendilerini benzeri durumlarda bu tür baskıların beklediğini göstermek istediklerini düşünüyorum” dedi. Ahohov suçsuz olduğunu ispatlayacağını ve haklarını sonuna kadar arayacağını da ifade etti.

Kabardey Kongresi sivil hareketi Başkanı Aslan Beşto da Ahohov’a yönelik yürütülmekte olan takiplerin topluma negatif olarak yansıdığını ifade etti, ayrıca bu takiplerin makul sınırlar çerçevesi dışına çıktığını kaydetti.

ajanskafkas.com

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar