Haber / Demirtaş, çocuklar için KCK yetkilileriyle görüşecek
13:47 Bugün

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşen bir grup aile, görüşmede Demirtaş’ın çocuklarla ilgili olarak KCK yetkilileri ile görüşeceğini söylediğini belirtti.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ile birlikte, çocuklarının PKK’ye katıldığını söyleyen ailelerle belediye binasında görüştü.

Görüşme iki grup olarak planlandı.

İlk grup ailelerle yapılan görüşme sonrası dışarı çıkan aileler adına Filiz Eren basın mensuplarına görüşmenin ayrıntılarını anlattı.

Görüşmenin olumlu geçtiğini ifade eden Filiz Eren, görüşmede Demirtaş’ın PKK’ye katılan çocuklarla ilgili olarak Kandil’de, Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) yetkilileri ile görüşeceğini aktardığını söyledi.

Eren, Demirtaş’ın görüşmede kendilerine yardımcı olacağını söylediğini de aktardı.

Eren, Başbakan Erdoğan’a da seslenerek, “Sadece Kürtler değil, polis ve askerlerde ölüyor. Bir an önce oturup bu sorunu çözün” çağrısında bulundu.

Yapılan görüşmenin ardından aileler hizmet binasından ayrıldı.

Demirtaş’ın ailelerin ikinci gurubuyla olan görüşmesinin ise devam ettiği öğrenildi. Ailelerin çadır eylemlerini sonlandırıp, sonlandırmayacağı ise görüşme sonrasında netleşecek.

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar