Haber / Erdoğan, Danıştay’ın kuruluş yıldönümü törenlerini terk etti
15:09 10 May 2014

Başbakan Erdoğan, Danıştay’ın kuruluş yıldönümü nedeniyle yapılan törende konuşma yapan Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na tepki göstererek salonu terk etti. İkili arasında sert bir diyalog da yaşandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Danıştay’ın 146’nci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na tepki gösterdi.

Feyzioğlu, konuşmasını, “25 dakika Başkan konuşuyor, 1 saat sen konuşuyorsun. Edepsizlik yapıyorsun, yeter artık. Baştan aşağıya tamamen siyasi konuşma yapıyorsun. Van ile ilgili söylediklerin baştan aşağıya yalan” diyerek bölen Başbakan Erdoğan’a “Neyi yanlış konuşuyorum Sayın Başbakan’ım?” diye sordu. Bunun üzerine Başbakan Feyzioğlu’na ‘Böyle bir edepsizlik olmaz ki’ diye tepki gösterdi. Konuşması devam eden Feyzioğlu, Başbakan Erdoğan’ın bu sözleri üzerine kürsüden; ”Edepsizlik yapan ben değilim Sayın Başbakan” dedi.

Daha sonra konuşma metnini okumaya devam eden Feyzioğlu, konuşmasının sonunda “Ben edepsizlik yapmadım, kimseye de edepsizlik yapıyorsun demeyi kendime yakıştırmam Sayın Başbakan. Çok yapıcı bir konuşmaydı” dedi.

Feyzioğlu’nun bu sözleri üzerine ayağa kalkan Başbakan Erdoğan; ”Yasal hakkı da yok, ama maalesef biz tüzükle böyle bir şeye söz veriyoruz” diyerek tepkisine devam etti.

“Tamamen siyasi bir konuşma yapılıyor ya böyle bir şey olabilir mi?” diyen Başbakan Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı Gül’ün sakinleştirmeye çalıştığı görüldü.

Başbakan Erdoğan, bu sözlerinin ardından salonu terk etti.

Bu sırada Cumhurbaşkanlığı korumaları da Gül törenden ayrılana kadar hiçbir Danıştay üyesinin salondan ayrılmasına izin vermedi.

radikal.com.tr

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar