Haber / Uludağ Üniversitesinde “Kafkasya Günleri”
17:43 7 May 2014

5 – 6 Mayıs tarihleri arasında,  Bursa’da Çerkes üniversite öğrenciler tarafından Uludağ Üniversitesi bünyesinde kurulan Kafkasya Bilimsel Araştırmaları Topluluğu (ULUKAF) Uludağ Üniversite’sinde Kafkasya Günleri adı altında bir etkinlik gerçekleştirdi.

Paneller dizisi şeklinde gerçekleşen etkinlik boyunca, Sosyolojik Açıdan Kimlikler, Oryantalist Zihniyet ve Rus Oryantalizmi, Sovyet Dönemi Reel Sosyalizm ve Kafkasya’ya Etkileri, Alternatif Bir Yaşam Modeli Olarak Xabze, 150. Yılında Çerkes Soykırımı ve Gelişen Çerkes Muhalefeti konuları ele alındı.

Birinci gün konuşmacıları olarak; Prof. Dr. Ferhat Kentel, Irma Kreiten, Doç. Dr. Hakan Güneş, ikinci gün konuşmacıları ise; Sefer Berzeg, Yrd. Doç. Dr. Hüseyim Aykut, Abrek Önlü ve Kuban Kural’dı.

Etkinliğin sonunda Kafkasya Bilimsel Araştırmalar Topluluğunun müzik grubu Psefit sahne aldı. Katılımcılar tarafından beğeniyle dinlenen Psefit‘in ardından etkinlik sona erdi.

Uludağ Üniversitesi Kafkasya Bilimsel Araştırmalar Topluluğu (ULUKAF)

Uludağ Üniversitesi Kafkasya Bilimsel Araştırmalar Topluluğu; ULUKAF’ın temel amacı üniversitede okuyan Çerkes gençlerinin kimliklerini ifade ediş biçimlerini değiştirmek, Kafkasya ile ilgili akademik çalışmalara yöneltmek, bu amaçla akademisyenlerle ortak alanlar kurmak, Çerkes kimliğine siyasi ifade ediliş biçimleri kazandırmaktır… Bunların yanında üniversitede okuyan, kimliğiyle ilgili katılım süreçlerinde yer almayan üniversiteli gençlere üniversite imkanlarını kullanarak ulaşmayı, Çerkes olmayıp bölgeye dönük akademik ilgiye sahip öğrencilere yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Uludağ Üniversitesi Kafkasya Bilimsel Araştırmaları Topluluğu, Uludağ Üniversite’sinde okuyan Çerkes öğrencilerin başvurusu üzerine 2012-2013 öğretim yılının Bahar Döneminde resmen kurulmuştur. Uludağ Üniversitesi Kafkasya Bilimsel Araştırmaları Topluluğu ULUKAF, diğer üniversitelerde bulunan Kaf gruplarından  farklı olarak folklorik çalışmalardan çok akademik ve politik çalışmalara ağırlık vermektedir.

Etkinlikten kareler:

 

 

 

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar