Haber / Adıgey’de Çerkes kadını belgeseli çekiliyor
14:19 7 May 2014

Adıgey’de Çerkes kadını hakkında belgesel film çalışması başladı.

Adıgey’de Çerkes kadınları ile ilgili bir belgesel film üzerinde çalışmalar başladı.

‘Çerkesya-film’ geneı müdürü Askarbi Nagaplev’in yeni bir proje üzerinde çalışmaya başladığı ve beşinci filminin çekimlerine hazırlandığı bildirildi. Nagaplev’in beşinci filmi Çerkes kadını ile ilgili olacak.

Nagaplev “ Adıge dünyasında kadının büyük rolü ve elbette halkımızın gelenekleri ve görenekleri hakkında bir film düşündüm” dedi.

Nagaplev’in ifadesine göre, senaryo hazırlığı sürecinde istişare için Adıgey ve diğer Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerinden de uzmanlar olaya dahil edilecek.

Nagaplev’in ilk filmi ‘Çerkesya’ 2007’de yayınlandı, daha sonra ‘Çerkesya. Adıge Habze’, ‘Çerkesya. Yabancı ülke’. Çerkesya. Geri Dönüş’ filmleri yayınlandı.

Nagaplev “ Film dilinde dünyaya, Çerkesya’yı açıyorum, izleyiclere Adıgey’in güzelliğini, insanlarını, kültürünü ve Çerkeslerin geleneklerini, tarihindeki zorlu ve trajik dönemleri anlatıyorum. Filmleri izledikten sonra birçokları Çerkesya, Kafkasya’da yaşanan savaşlar hakkındaki düşüncelerini yeniden gözden geçiriyor” dedi.

Nagaplev, filmlerinin Soçi’de yapılan Olimpiyatlarda gösterilmiş olmasından ötürü memnun olduğunu ve bu çalışma sayesinde dünyadan bir çok insanının Adıgey hakkında bilgi sahibi olduğunu kaydetti. Olimpiyatların yürütülmesi ve organizasyonuna katkılarından ötürü Askarbi Nagaplev ‘Soçi-2014’ organizasyon komitesi tarafından onurlandırıldı.

ajanskafkas.com

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar