Haber / ADIGEY DÖNÜŞÇÜLERİNE POLİS-FSB BASKISI
17:24 23 April 2014

Maykop’ta dün öğleden sonra anavatanlarına yıllar önce dönüş yapmış 6 kişi 20 yıl kadar önce Maykop rayonundaki Hamişki köyünden usulsüz arsa aldıkları gerekçesiyle tutuklanarak hapse atıldılar.

Necdet Hatam, Rıdvan Natkho, Ziya Şevoş’u, Memet Hatuk, Adnan Şhalaxho ve Muammer Koblı’den oluşan gurubun gerçekte niye tutuklandıkları konusunda henüz tam ve yeterli bilgiye ulaşılamamıştır.

Tutukluların bugün öğleden sonra Tulski’deki hapishaneden getirilerek, Maykop şehir mahkemesinde mahkemeye çıkarılmaları bekleniyor.

Sitemiz, durum hakkındaki gelişmeleri akşam saatlerinde tekrar aktaracaktır.

Son durum notu : Son alınan bilgiye göre tutuklananlar içinde adı geçen Sn. Necdet Hatam’ın tutuklanmadığı ve sorgulanmadığı bilgisi ulaşmıştır. Ayrıca bugün yapılması gereken mahkemenin de yarına (24 Nisan) ertelendiği öğrenilmiştir. Tutuklama gerekçesi olarak, haberde adı geçen kişilerin evraklarda sahtecilik yapma ve büyük boyutlarda dolandırıcılık suçlaması ile karşı karşıya kaldıkları gelen bilgiler arasında. Ayrıca Hamişki’de satın alınan arsaları satan kişinin henüz tutuklanıp tutuklanmadığı belirsizdir.

23 Nisan 2014

Kaynak: Cherkessia.net / Mıyekuape

Yorumlar (2)
  1. mehmet hasdemir on said:

    Bir devlette adalet varsa ayakta kalır. Osmanlı uzun ömrünü bu borçlu, kendidışındaki bölgeler bile bu yüzden onun idaresi altına kendi iradeleriyle istemişler. Rusya bunun tersini yaparak kendi kendini yok etmek için çalışıyor. ancak bunun karşısında “milletler hak edildiği gibi yönetilirler” eğer siz bilinçli ve güçlü değilseniz zulüm sizi gelir bulur. Onun için önce bilgili sonra da güçlü olacaksınız yoksa zaten yok olacaksın. yolunuz açık olsun

  2. Mehmet Alcan on said:

    Haksız yere tutuklanan soydaşlarımızdan bir tanesi ile görüştüm. 1 saat önce serbest kalmışlardır. Soruşturma devam etmektedir.

HABER / En Çok Okunanlar