Haber / Ses kaydı Ankara’yı hareketlendirdi, Gül’den kritik zirve
16:31 Bugün

Suriye’deki gelişmelerin ele alındığı toplantının ses kayıtlarının internete düşmesi üzerine Ankara hareketli saatler yaşanıyor.

Dışişleri Bakanlığı Ahmet Davutoğlu, Bakanlık Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgenaral Yaşar Güler’in, Suriye sınırları içindeki Türk toprağı Süleyman Şah Türbesine yönelik saldırıyı değerledirmek üzere yaptıkları görüşmeye ilişkin olduğu iddia edilen ses kayıtlarnın internete düşmesi Ankara ‘yı hareketlendirdi.

Hürriyet’in haberine göre Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, toplantıya katılanlardan müsteşar Sinirlioğlu’nu görüşme için çağırdı. Bugün İstanbul ’da olacağı için Gül, devlet günü kapsamında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile dün bir araya gelmişti. Gül’ün, Sinirlioğlu’nu bugün çağırmasının tapeyle ilgili olduğu öğrenildi.

Bu arada ses kayıtlarıyla ilgili Milli Güvenlik Kurulu’nun olağanüstü toplanacağı iddia edilmişti. Başbakanlık kaynakları MGK’nın olağanüstü toplanacağı iddiasının gerçek olmadığını belirtti.

radikal.com.tr

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar