Haber / Mısır’da 529 İhvan üyesine idam!
13:55 24 March 2014

Mısır mahkemesi, bugün aldığı bir kararla, 529 Müslüman Kardeşler (İhvan) üyesini idam cezasına çarptırdı.

Mısır’da bir mahkeme , 3 Temmuz 2013’te askeri darbeyle devrilen Müslüman Kardeşler kökenli Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin taraftarlarına idam cezası verdi. Başkent Kahire’nin güneyindeki Minya’da görülen davada, 529 Müslüman Kardeşler üyesine şiddete teşvik suçundan idam cezası verdi. Ceza Mahkemesi, aralarında Müslüman Kardeşler’in ruhani lideri Muhammed Badi ile diğer önde gelen isimlerinin yer aldığı 529 sanığın dosyalarının müftüye sevk edilmesini kararlaştırdı. Duruşmada aynı suçtan yargılanan 16 kişi ise beraat etti. Sanık avukatları ise ‘savunma yapma fırsatı bulamamaktan’ şikayetçi oldu.

İdama mahkum edilen sanıklardan 153’ü tutuklu bulunuyor. Diğer idam mahkumları ise firari durumda. Cumartesi günü başlayan davada sanıkların, idam kararlarını temyiz etme imkanı var.

Mısır’da yasaklanıp ‘terör örgütü’ ilan edilen Müslüman Kardeşler hareketi üyesi bu grup, 1200’den fazla Mursi taraftarını kapsayan daha geniş bir davaya bağlı olarak yargılanıyordu. Sanıklar arasında, bir polisi öldürmek ve polise saldırı suçlarından yargılananlar da vardı.

Müslüman Kardeşler üyesi Mursi’nin iktidarına karşı geçen yıl kitlesel protesto hareketleri patlak vermesinin ardından Genelkurmay Başkanı Abdülfettah Sisi öncülüğündeki ordu askeri darbe gerçekleştirmişti. Darbe sonrasında başlayan protestolarda ise 1000’den fazla kişi öldü. Yüzlerce İhvan üyesi tutuklanırken, Mursi hakkında da farklı suçlamalarla 4 ayrı dava açıldı.

radikal.com.tr

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar