Haber / Suriye savaş uçağı Türkiye tarafından düşürüldü
15:19 23 March 2014

Sınır ihlali yapan bir Suriye savaş uçağının Türkiye tarafından düşürüldüğü açıklandı.

Suriye ’nin Türkiye sınırındaki Keseb kasabası yakınlarında saat 13.00 sularında bir savaş uçağı düştü. TSK, uçağın sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle Türkiye tarafından düşürüldüğünü açıkladı.

AFP’nin bir sivil toplum örgütüne dayandırdığı haberinde, Suriye uçağının Türk uçaksavarları tarafından düşürüldüğünü iddia etti. DHA’ya konuşan yetkililer ise uçağın Türkiye tarafından vurulduğu iddiasını yalanladı. Suriye tarafı, ÖSO güçleri tarafından düşürüldüğü belirtilen savaş uçağının pilotunun, paraşütle atlayarak kurtulduğu ancak nereye indiğinin bilinmediğini belirtildi.

Almayadeen haber sitesi ise, uçağın düşürüldüğü sırada verdiği son dakika haberinde ‘Suriye ordusu, Türkiye’nin Yayladağı ilçesinde bazı noktalarda bulunan silahlı grupları vuruyor’ iddiasında bulundu.

SURİYE SINIRINDAKİ TÜRK KÖYÜ ÖNLEM İÇİN BOŞALTILDI

Suriye’nin Lazkiye kentine bağlı Kesseb bölgesinde Suriyeli muhalifler ile rejim güçleri arasında dün başlayan çatışmalar sürerken, seken kurşunlar sınır kenarındaki Gözlekçiler Köyü camisi ve bazı evlere isabet etti.

Önlem amacıyla boşaltılan Gözlekçiler Köyü’nün yerleşim alanı dışında kalan kırsal bölgesine Suriye’den atılan 1 roket ve 1 havan mermisi düştü, kurşun isabet eden bazı evlerin camları da kırıldı.

Bu gelişme üzerine köy sakinleri, jandarma ekiplerinin gözetiminde çevre köylerdeki akrabalarının yanına taşındı. Olay nedeniyle, Yayladağı Sınır Kapısı’nda da askeri önlemler arttırıldı.

Suriye sınırına yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan köyde jandarma güçleri devriye görevini sürdürürken, yangın ihtimaline karşı bölgeye itfaiye ekipleri de yönlendirildi. Köyde, Suriye tarafında süren çatışmanın da sesleri duyulmaya devam ediyor. Boşaltılan köye ise güvenlik nedeniyle giriş çıkışlara da izin verilmedi.

Kesseb bölgesinde dün çatışmalar başlayınca, Çandır, Gözlekçiler ve Eyerci sınır köylerinde oturanlara evlerinden çıkmamaları ve sınıra yaklaşmamaları yönünde uyarı yapılmıştı.

radikal.com.tr

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar