Haber / Bülent Arınç’a Rusya’dan Soçi “Not”u
13:38 20 March 2014

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Bursa Ördekli Kültür Merkezi’nde katıldığı törende yaptığı konuşmada, geçtiğimiz aylarda Bursa’da Çerkes Kültür Derneği tarafından düzenlenen “Haluj Gecesi” ne katıldığını ve bu gece yaşananlar sebebiyle Rusya’dan “Not” aldıklarını dile getirdi.

Bülent Arınç’ın yaptığı konuşmada ilgili bölüm şu şekilde;

“O günler, Soçi Olimpiyatları’nın başlayacağı günlerdi ve Çerkesler, büyük göçten önce en büyük zulmün ve katliamın o topraklarda yaşandığını söylüyor. Ellerine bu olimpiyatları protesto eden kağıtlar almışlar, her masaya da bırakmışlardı. Konuşmacılar da Başbakan’ın Soçi’ye gitmemesini, Putin’le buluşmamasını istiyorlardı. Gönlümden farklı şeyler geçebilir ama hükümetin politikasına karşı bir şey söylemem de mümkün değil. Nihayet yerime oturdum, masada zannediyorum Çerkesçe veya Rusça Soçi Olimpiyatları’nı protesto eden ibareler vardı. Elimle kaldırmadım, yanımda kaldıranlar vardı. İnanır mısınız, Rusya’dan not aldık biz. Rusya diyor ki ‘Başbakan Yardımcısı’nın masasında şunlar, şunlar vardı.’ Bunun cevabı verilir. Cevabı çok da zor değil.”

 

Konuşmanın tamamı için:  http://yenisafak.com.tr/politika-haber/siyasetci-siyasetcinin-dostu-olmali-20.03.2014-627126?ref=manset-6.2

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar